KOJA VELIKA ZVEZDA JE UMALO STIGLA NA "MARAKANU", ZAŠTO JE PARTIZAN POSEBAN ZA RONALDA, MARADONA U PREMIJER LIGI! Ovo je pet najluđih stvari za koje niste ni znali da su se desile!
EPA/Marko Metlaš/Alo!

Fudbal je odavna postao najvažnija sporedna stvar na svetu. Zaljubljenika u ovaj sport ima mnogo, nikako previše, ali sigurno jako mnogo. Međutim, čak i onim najzagriženijim fanovima uvek nešto promakne.

DA LI JE ŠAMPIONSKA TRKA U SRBIJI REŠENA? Evo kada je poslednji put Zvezda uspela da osvoji pehar posle "minusa", bila je to baš luda sezona!

Bilo da su u pitanju oni u Srbiji, ili oni van granica naše zemlje. Fudbal je živa stvar, stalno se nešto dešava, mnogo toga iza očiju javnosti. Nije ni čudo što niko ne može sve da isprati. Neke stvari se pre ili kasnije saznaju, neke nikad...

Mi vam ovom prilikom predstavljamo pet stvari koje su se desile u svetu fudbala, a za koje mnogi nisu ni znali ili su možda jednostavno zaboravili na njih.

Kristijano Ronaldo i Partizan

KOJA VELIKA ZVEZDA JE UMALO STIGLA NA

EPA

 

Fudbalski superstar i jedan od najpoznatijih sportista na planeti Kristijano Ronaldo odavno je izgradio imidž, napravio brend od svog imena. Osvojio veliki broj što individualnih, što klupskih i nacionalnih trofeja.

Međutim, jedan meč sigurno da je poseban za Portugalca, a odigrao je upravo protiv drugog najtrofejnijeg srpskog kluba Partizana.

Ronaldo je svoj prvi evropski meč u karijeri odigrao u dresu Sportinga iz Lisabona sada već davnog 19. septembra 2002. godine u porazu 1:3 upravo od crno-belih.

Kristijano je tada ušao u igri na poluvremenu pri rezultatu 2:1 za beogradski tim. Nije uspeo da pomogne svom timu da izbegne eliminaciju u tadašnjem prvom kolu kupa UEFA jer su crno-beli prošli dalje posle produžetaka. U revanšu je bilo 3:1 za Portugalce.

Maradona u Totenhemu

 

 

Da, dobro ste pročitali. Čuveni Dijego Armando Maradona odigrao je jedan meč u dresu Totenhema. Nije u pitanju bila nikakva zvanična utakmica, to je jasno, ali je 30.000 navijača "pevaca" gledalo legendu kako igra u opremi njihovog kluba.

Maradona je bio pozvan na oproštajni meč njegovog prijatelja Ozija Ardiljesa 1986. godine kada je na starom "Vajt Hart Lejnu" plesao jedini put u dresu nekog engleskog kluba.

Sigurno da je Maradona tada bio želja mnogih, a eto, Totenhem će zauvek moći da kaže kako je Dijego "igrao za njih", makar i na 90 minuta.

Robert Levandovski bio na korak do "Marakane"

KOJA VELIKA ZVEZDA JE UMALO STIGLA NA

AP Photo/Efrem Lukatsky

 

Čovek koji godinama rešeta mreže po Evropi, u dresu Bajerna, Borusije, reprezentacije Poljske, ma gde god da stigne, Robert Levandovski, bio je 2006. godine na korak do Crvene zvezde.

Čuveni Poljak mogao je da pojača redove crveno-belih, ali je tadašnja uprava procenila da nije dovoljno dobar da bi došao u Ljutice Bogdana. Ne treba ni pričati o tome koliko su pogrešili.

Leva je dva puta neopravdano ostao bez nagrade za najboljeg igrača sveta. Osvojio je veliki broj trofeja, što invidivualnih, što sa klubovima, a šta tek reći o tome da je postigao skoro 450 golova u dosadašnjoj karijeri.

Možete li uopšte da ga zamislite u dresu Crvene zvezde? Sigurno da "zvezdaši" nikad neće prežaliti što ga nisu gledali u svom taboru.

Piksi igrao za Partizan

KOJA VELIKA ZVEZDA JE UMALO STIGLA NA

EPA

 

Selektor reprezentacija Srbije Dragan Stojković Piksi ušao je u legendu Crvene zvezde, postao i Zvezdina zvezda, ali malo ko zna da je Piksi igrao za Partizan. To je i sam potvrdio u intervjuu za "Alo!".

Mnogi ne znaju da ga je svojevremeno Partizan prvi skautirao, a ne jednom, već dva puta je oblačio crno-beli dres.

- Ne jednom, dva puta sam išao sa Partizanom u inostranstvo! Najpre sam u leto 1979. pozvan kao pojačanje pionirskog ili kadetskog tima crno-belih za turnir u francuskom Kimperu. Moj prvi dolazak u Beograd i prvi let avionom! Godinu kasnije ponovo sam bio gost na turniru u Italiji, u mestima Senigalija i Falkonara kod Ankone. Predivan turnir, pamtim i neke igrače, a vodili su nas Florijan Matekalo i Vladica Kovačević. Ipak, zna se šta se na kraju desilo. Nametnuo sam se u Radničkom, a onda je usledio dugo očekivani poziv Crvene zvezde. Ostalo je deo istorije - rekao je Stojković za "Alo!".

Bruno Fernandeš igrao u Italiji, kupljen za 40.000 evra

KOJA VELIKA ZVEZDA JE UMALO STIGLA NA

EPA

 

Kako ne bismo izostavili i one nešto mlađe fudbalske zaljubljenike, idemo do Engleske, tačnije Mančester junajteda koji je proslavio Bruna Fernandeša. Toliko je za kratko vreme Portugalac postao simbol engleskog velikana, da su mnogi zaboravili gde je on i igrao pre Premijer lige.

Verovali ili ne, Bruno je igrao za dva italijanska kluba, Udineze i Sampdoriju, odakle je 2017. prešao u Junajted.

Zvuči neverovatno, ali je Fernandeš 2012. godine iz mlađih kategorija Boaviste otišao u Novaru, italijanskog niželigaša za neverovatnu sumu - 40.000 evra!

Proveo je četiri godine u Italiji, Portugalci su ga platili skoro 10.000.000, a onda prodali Junajtedu za čak 63.000.000.

Ukoliko se vi setite nekih momenata koji su ostali zaboravljeni ili se o njima malo zna, slobodno ih podelite sa nama u komentarima.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Marko

02.01.2022 14:08

ZATO PIKSI LEPRSA OKO BJEKOVICA ILI OBRNUTO POLAKO SVE SEDA U JEDNU FOTELJU ZOVE SE FSS....