DVA NOVA UČESNIKA MUNDIJALA! Portugal i Poljska lako izašli na kraj sa Makedoncima i Šveđanima za plasman na Mundijal u Kataru!
EPA-EFE/JOSE COELHO

Fudbaleri Portugala i Poljske plasirali su se na Svetsko prvenstvo u Kataru pobedama nad Severnom Makedonijom, odnosno Švedskom, a na obe utakmice je bilo po 2:0. 

Makedonci su bili odlični na početku i imali su loptu u nogama. Pokazali su domaćinu da su ušli bez straha u ovaj meč, dok je Portugal čekao pravi trenutak da zapreti.

U 14. minutu Ronaldo dobija dobru loptu između dvojice štopera, sjajnim kretanjem se izvukao na levu stranu, ostao usamljen, gađao sa deset metara u dalji ugao, ali lopta odlazi pored desne stative.

Deset minuta kasnije, Žota se izvukao na sedam metara, sačekao centaršut iz kornera, gađao glavom od zemlju, a lopta odlazi tik iznad prečke.

Makedonci su imali dva kornera zaredom, jedan pokušaj Alioskog iz voleja sa ivice kaznenog, ali prave prilike nije bilo.

I onda je Ristovski napravio veliku grešku u 32. minutu, koja je mnogo koštala Makedonce.

Hteo je da dugom loptom promeni stranu, ona je bila prespora i na pola terena je to dodavanje presekao Bruno i krenuo sa Ronaldom u kontru 2 na 3.

Ronaldo je odlično povukao, kroz noge defanzivca Makedonca dodao do Bruna, koji sa desetak metara sjajnim udarcem donosi prednost Portugalu.

Makedonci su zaigrali ofanzivnije u drugom poluvremenu i pokušavali su da stvore pravu priliku. 

Imali su više loptu u posedu, dok su Portugalci čekali svoju šansu iz brzih kontra napada.

Upravo takva jedna brza kontra donela im je novi gol, dupliranje prednosti i praktično rešavanje ovog finala.

Pepe je oduzeo loptu Bardiju, pronašao Otavija, koji otvara kontru loptom za Žotu. Fudbaler Liverpula je stao, uočio Bruna i poslao sjajnu loptu na penal, na tacnu Fernandešu, koji iz prve zakucava loptu u mrežu u 65. minutu za 2:0. 

U drugoj utakmici golovima Zjelinskog i Levandovskog Poljska je na svom terenu savladao Švedsku i plasirala se takođe na Svetsko prvenstvo u Kataru koje se igra u novembru ove godine.

Portugal-Severna Makedonija (2:0) 

Stadion: Dragao

Sudija: Entoni Tejlor

Portugal: Kosta – Kanselo, Danilo, Pepe, Nunjo Mendeš – Bruno Fernandeš, Mutinjo, Otavio – Žota, Bernando Silva – Ronaldo

Severna Makedonija: Dimitievski – Ristovski, Musliju, Velkovski, Aškovski – Elmas, Bardi, Ademi, Trajkovski – Ristovski, Kostadinov

 

Poljska-Švedska (2:0)

Sudija: Danijele Orsato

Poljska: Ščesni – Bednarek, Glik, Blelik – Berežinski, Moder, Goralski, Kaš – Zjelinski, Žimanski- - Levandovski

Švedska: Olsen – Kraft, Lindelofd, Danijelson, Augstinson – Kuluševski, Kalstrom, Olson, Forsbeg – Kualson, Isak

Drugo poluvreme: 

73.minut - Zjelinski duplirao prednost Poljaka! (2:0)

65.minut - Bruno ponovo postiže gol i duplira prednost Portugalaca! (2:0)

49.minut - Levandovski iz penala za prednost Poljaka! (1:0)

51.minut - Umesto Milana Ristovskog u igri je Bojan Miovski. Promena u ofanzivi prva je na koju se opredelio selektor gostiju. Logično s obzirom na rezultat.

Prvo poluvreme:

42.minut - Žota je uputio udarac ka golu Makedonaca, ali pogodio je samo spoljnu mrežu

DVA NOVA UČESNIKA MUNDIJALA! Portugal i Poljska lako izašli na kraj sa Makedoncima i Šveđanima za plasman na Mundijal u Kataru!

EPA-EFE/JOSE COELHO

 

37.minut - Dinamična utakmica i u Poljskoj, oba tima igraju ofanzivno

32.minut - Bruno postiže pogodak za vođstvo Portugalaca!

DVA NOVA UČESNIKA MUNDIJALA! Portugal i Poljska lako izašli na kraj sa Makedoncima i Šveđanima za plasman na Mundijal u Kataru!

EPA-EFE/ESTELA SILVA

 

27.minut - Bek Poljske našao se pred golom Šveđana, ali morao je bolje da reaguje

24.minut - Žota je imao veliku priliku za Portugal

20.minut - Posle sjajne akcije i prodora po desnoj strani, centaršut stiže skroz na levu stranu, gde Alioski hvata volej sa ivice kaznenog i šalje loptu pored gola.

DVA NOVA UČESNIKA MUNDIJALA! Portugal i Poljska lako izašli na kraj sa Makedoncima i Šveđanima za plasman na Mundijal u Kataru!

EPA-EFE/ESTELA SILVA

 

10.minut - Za sada bez prevelikih uzbuđenja na obe utakmice

1.minut - Utakmice su počele!

 

 

20.40 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmicama baraža za Svetsko prvenstvo. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa mečeva Portugal-Severna Makedonija, Poljska-Švedska.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading