VELEOBRT!? FIFA izbacuje još jednu reprezentaciju, Italija ide na Svetsko prvenstvo?
EPA-EFE/CARMELO IMBESI

Fudbalska reprezentacija Italije doživela je šokantan poraz od Severne Makedonije u polufinalu baraža za Svetsko prvenstvo, ali bi mogla da se nađe u Kataru i to preko "zelenog stola".

Naime, kako je objavio italijanski "Mediaset", FIFA bi mogla da kazni Fudbalski savez Irana koji se jeste plasirao na SP, ali u poslednjem meču kvalifikacija protiv Libana u Mašdadu nije dozvolio prisustvo ženama. 

Društvenim mrežama kruže snimci kako policija suzavcem rasteruje žene sa uredno kupljenim ulaznicama za utakmicu svog nacionalnog tima.

Član FS Irana Mehrdad Serdaši je na Tviteru objavio da su zabrinjavajuće vesti iz FIFA, koja oštro sankcioniše nedostatak polne tolerancije i ravnopravnosti, a pogotovo takve postupke policije.

Kazna bi čak mogla da bude izbacivanje sa Svetskog prvenstva, iako su za to realno šanse vrlo male.

Ukoliko bi se to zaista desilo, na Mundijalu bi učestvovala prva sledeća reprezentacija po FIFA rangu, a to je upravo Italija.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
OMG

31.03.2022 10:25

Jeste najbolje, S.Makedonija pobedila u baražu , a da Italija ide, čemu baraž?!

Sumadinac

31.03.2022 11:54

UEFA i FIFA su naj korumpiranije asocijacije u svetu.Nista licno protiv Italijana,ali oni vecito nesto muckaju i provlace se i eto su u polu finalu-finalu.Sramota je da izbace Iran,mozda je tamo takav zakon.Samo nadu neki razlog.

Lucky

31.03.2022 19:06

Zasto se uopste igraju kvalifikacione utakmice???? Jednostavno FIFA teeba da odredi ko moze a ko ne. Tada da oderde i ko ce biti prvak i gotovo.