Jeleniću novi mandat u VSS-u
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Za drugi četvorogodišnji mandat Jelenić je, kao jedini kandidat, dobio 28 glasova uz dva uzdržana i protiv.

- Za proteklu godinu ču reći da smo olimpijski šampioni, evropski i svetski prvaci u mlađim kategorijama. Osvrnuo bih se i na protekle četiri godine koliko sam na čelu saveza. Kada sam stupao na dužnost rekao sam da nam je cilj odbrana olimpijskog zlata, uspeli smo. Zatekao sam 73.000 dinara na računu i 1,3 miliona evra duga. Uz pomoć predsednika Vučića i Vlade Srbije svi dugovi su braćeno već nekoliko meseci po mom dolasku na mesto predsednika. Uspeli smo da klubovi dobiju pomoć od države, imamo jaku ligu, tri kluba u ligi šampiona. Mlađe kategorije su imale sve uslove za rad. Potpisali smo i najveći sponzorski ugovor u istoriji našeg vaterpola, postavili smo balon na Dorćolu za besplatno korišćenje od strane reprezentativnih selekcija. Nadam se da sam ispunio vaša očekivanja - rekao je Jelenić.

Posle usvajanja Izveštaja o radu, Izveštaja Nadzornog odbora (prihod u 2021, 3,7 miliona dinara) i završnog računa generalni sekretar Nemanja Marijan je govorio o obavezama u tekućoj godini.

TITULA Filipović osvojio prvi trofej sa Olimpijakosom

- Seniori imaju niz takmičenja, Svetsko i Evropsko prvenstvo, Evropski deo Svcetske lige i moguće je završni turnir Svetske lige. Mlađe kategorije imaju svoj program, Srbija će biti domaćin dva svetska prvenstva juniora i juniorki.

Potom je Jelenić dobio podršku za još jedan četvorogodišnji mandat i u obraćanju članovima Skupštine (34 od 44), istakao je:

- Sa rezultatske strane cilj je što bolji rezultat na Igrama u Parizu. Do tada imamo po dva svetska i evropska prvenstva i verujem da ćemo stvoriti tim koji će biti kadar da napadne medalju na Olimpijskim igrama. Radimo na izgradnji olimpijskog bazena u Beogradu, čekamo od 1979. godine. Očekujem i bolje rezultate, veću masovnost u ženskom vaterpolu. Mlađe kategorije su uradile više od očekivanog, trudićemo se da opet imaju sve uslove za kvalitetan rad kako bi u tim reprezentacijama dobili igrače za naredni period.

"DELFINI" DOBILI RIVALE Evo ko su protivnici Srbije na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj

U konkurenciji za izbor predsednik Skupštine bili su aktuelni čelnik Saša Vlaisavljević i nekadašnji trofejni reprezentativac Slavko Gak kojeg je predložilo 14 klubova. Međutim Jelenić je upoznao prisutne da Gak ima javnu funkciju, mesto gradskog sekretara za obrazovanje i da Zakon o sportu ne dozvoljava dvojnost javnih funkcija. I pored toga Gak je dobio reč. U dužem korektnom izlaganju uz čestitke Jeleniću na radu i rezultatima, zahvalnosti klubovima na podršci istakao je da treba da se menja statut, da je funkcija predsednika Skupštine marginalizovana i da nema rezona da predsednik Upravnog odbora predlaže čelnika Skupštine koji treba da ga kontroliše. Takođe se i osvrnuo na kandidaturu Stefana Mitrovića rekavši da je šteta što dvostruki olimpijskim osvajač zlatne medalje nije dobio priliku da predstavi svoj program i da smatra da savez nije pravom putu Kao što se zna savez je u petak obavešten da je Mitrović povukao kandidaturu.

Potom se, ipak, glasalo, Vlaisavljević je dobio 23 a Gak 11 glasova. Da je Gak pobedio verovatno bi morao da se odrekne jedne javne funkcije.

Usvojen je sastav Upravnog odbora u kojem još ima mesta, kao i sastav Nadzornog odbora.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading