GLAS IZ JEREVANA Srpski internacionalac za Alo! analizira dvoboj Zvezdinih rivala: Pjunik nije ispao
Printscreen/Instagram

 

Spuštena je zavesa posle prvog čina dvoboja Pjunika i Didelanža, ali Zvezda još ne zna s kim će ukrstiti koplja u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Takav glas za Alo! stiže iz Jerevana.

GLAS IZ JEREVANA Srpski internacionalac za Alo! analizira dvoboj Zvezdinih rivala: Pjunik nije ispao

Profimedia

 

Srpski internacionalac Marko Prljević, koji godinama uspešno igra u Jermeniji i trenutno je član Ararata, smatra da Pjunik nije rekao poslednju reč uprkos porazu kod kuće od prvaka Luksemburga (0:1).

- Rezultat jeste iznenađenje, ako se zna da je Pjunik prethodno eliminisao strašni Kluž junački odigravši dve utakmice. Pritom je prolaz obezbedio u Rumuniji, što je imalo poseban odjek - poručuje 33-godišnji Užičanin.

KVALIFIKACIJE ZA LŠ - 2. KOLO

PRVI MEČEVI
Pjunik - Didelanž 0:1
Karabag - Cirih 3:2
Žalgiris - Malme 1:0
Ludogorec - Šamrok 3:0
Midtjland - AEK Larnaka 1:1
Linfild - Bodo/Glimt 1:0
Dinamo Zagreb - Škupi 2:2
Helsinki - Plzenj 1:2
Makabi Haifa - Olimpijakos 1:1
Dinamo Kijev - Fenerbahče 0:0
Ferencvaroš - Slovan 1:2
Maribor - Šerif 0:0
* revanši su 26. i 27. jula

Možda je to uspavalo jermenskog šampiona?

- Činjenica je da taktika protiv Didelanža nije bila dobra. Tačnije, opredelili su se za defanzivniju varijantu s petoricom u poslednjoj liniji, koja je dala rezultat protiv Kluža, a sada ne. Protiv Rumuna, koji poseduju kvalitet, i nije moglo drugačije, a Luksemburžanima su dozvolili da kontrolišu loptu i zbivanja na terenu. Borbena utakmica s malo šansi u kojoj su se gosti bolje snašli.

 

 

Šta je još bilo vidljivo?

- Didelanž je iskusna ekipa u kojoj dominiraju korpulentni defanzivci. Izuzetno su opasni u prekidima. Utakmicu je prelomila nesmotrenost, gol iz penala, ali još ništa nije gotovo.

Motiv mora na maksimum

Prljević ima savet za crveno-bele:

- Samo maksimalno da uđu u dvoboj, bez opuštanja zbog činjenice da je mogući protivnik slabiji na papiru. Maksimalna motivisanost uvek je preduslov za dobar rezultat.

Kakav revanš očekujete?

- Pjunik nema šta da čeka, siguran sam da će u revanšu od starta krenuti agresivno i ofanzivno kako bi neutralisao gol minusa i dvoboj doveo u egal. Ekipe su podjednakog kvaliteta, možda je Didelanž, žargonski rečeno, namazanija ekipa i bolje je izgledala u prvom susretu. Pjunik je poznat da sjajno zatvara prilaze golu. Tako je osvojio titulu u Jermeniji. Postigne gol, zatvori se i čeka kraj.

 

 

Znači, Pjunik ide dalje?

- Ha, ha, nisam to rekao. Šansu ima, ali i probleme jer su mu povređeni štoperi, a naš Boris Varga vuče suspenziju još iz vremena kada je igrao za TSC. Momak koji je u prvom meču skrivio penal po vokaciji je desno krilo, ali je igrao u odbrani i naivno je pogrešio. Zbog toga je plaćen skup ceh.

 

 

Čini se da je Zvezdi svejedno protiv koga će igrati?

- Upravo tako. Ogromna je razlika u kvalitetu našeg šampiona, koji iz dana u dan pojačava kadar, u odnosu na Pjunik i Didelanž. Crveno-beli su zaista imali sreće prilikom žreba i ubeđen sam da će lako izboriti plasman u plej-of za Ligu šampiona, bez obzira na floskulu da danas svi graju fudbal i da se unapred ništa ne zna - zaključuje Prljević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading