BEOGRAD, "DELIJE" I "MARAKANA" SU GA OSTAVILI BEZ TEKSTA Navijač Ferencvaroša postao hit na internetu, a nama je otkrio šta očekuje u Budimpešti (VIDEO)
Foto: Alo!/EPA/Privatna arhiva

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Ferencvaroš prošlog četvrtka (4:1) i ostvarili premijerni trijumf u grupnoj fazi Lige Evrope. Već 13. oktobra čeka ih novi meč sa šampionom Mađarske, sada u Budimpešti.

Oko 2.000 navijača Fradija stiglo je u našu prestonicu kako bi bodrili svoj klub, a među njima bio je i Botond Ambruš, veliki fan Ferencvaroša, a pored toga i Jutjuber.

Botond putuje širom Evrope i prati utakmice raznih timova, a sve to snima i kači na poznati sajt u vidu vlogova. Veliki popularnost stekao je u Srbiji nakon posete "Marakani", pa je brzo njegov snimao skupio blizu 80.000 pregleda, a on dobio veliki broj poruka podrške od navijača Zvezde.

To je bio dovoljan razlog da ga kontaktiramo, a Botond se vrlo rado odazvao našem pozivu i opisao nam utiske, ali i očekivanja pred novi okršaj sa crveno-belima.

Pre svega, kako si se proveo u Beogradu?

- Među navijačima postoji izreka: Dani na gostovanjima su najbolji dani. To je savršeno odgovaralo našem putovanju u Beograd. Poveo sam sa sobom četiri prijatelja, velika navijača Ferencvaroša, a jedan od njih je turistički vodič pa nas je sproveo kroz grad. Obišli smo Kalemegdan, Hram Svetog Save... Nosimo lepe uspomene iz Beograda, naravno, osim razočaravajućeg rezultata. Beograd je jako lep grad, ima neobičnu arhitekturu, sve je u "retro" stilu što mi je posebno interesantno.

BEOGRAD,

Foto: Privatna arhiva

 

Da li ste probali srpsku hranu ili pića?

- Moj prijatelj je probao ćevape i jako su mu se dopali, dok sam se ja fokusirao na vaša lokalna piva i mogu reći da mi se dopadaju. 

Kakve utiske imate o samoj utakmici i stadionu "Marakana"?

- Znao sam od starta da ne treba potcenjivati Zvezdu, čak i pored dva poraza na početku grupne faze. Iskreno, očekivao sam bod iz Beograda, bio bih zadovoljan da smo remizirali. Što se tiče stadiona drago mi je da još uvek postaje pravi stari stadioni. Na "Marakani" se oseća duh starog fudbala, a sada je sve manje ovakvih stadiona u svetu zbog modernizacije. 

BEOGRAD,

Foto: Privatna arhiva

 

Šta očekuješ u Budimpešti, koliko će se mečevi razlikovati?

- Pre svega, imaćemo podršku velikog broja navijača, najboljih navijača u Mađarskoj. Zvezda je prednjačila u navijanju u Beogradu, ali će "Zelena čudovišta" biti glasnija u Budimpešti. To će nam biti najveća prednost. Ne očekujem mnogo drugačiji meč nego u Beogradu, ali verujem da možemo makar do boda.

Koga vidiš kao najveću pretnju po Fradi?

- Kanga i Katai su sjajni, gledajući prethodni meč. Mislim da bih voleo nekoliko vaših igrača u našem timu, ali veruje i u snagu Ferencvaroša. Ovo nam je četvrta uzastopna sezona u grupi nekog evropskog takmičenja, još uvek smo prvi ove sezone... tako da mislim da smo dovoljno snažni.

BEOGRAD,

Foto: privatna arhiva

 

Šta misliš o "delijama", kakav će doček imati u Budimpešti?

- Bili su sjajni u Beogradu, zaista. Zbog atletske staze mislim da su bili udaljeni 200 metara od nas na "Marakani", ali smo ih mogli čuti. Imam jako pozitivne utiske o njima jer su dominantni kako vizuelno tako i glasovno. Nadam se da ću se vratiti kako bih pratio "večiti derbi". Što se tiče njihovog dolaska u Budimpeštu, koliko znam, nisu nam "prijatelji" kao Rapid i Slask, ali mislim da su odnosi Srbije i Mađarske sve bolji, tako da verujem da neće imati problema, kao ni mi u Beogradu.

Posetio je 72 stadiona, ali Seltik park je bez premca 

Posetio si veliki broj stadiona, koji bi izabrao kao omiljeni, što se tiče atmosfere i samog doživljaja?

- Bez bilo kakve dileme - "Seltik park"! Bio sam na utakmici protiv Rendžersa koju je Seltik pobedio 3:0 i ne postoje reči kojima bih mogao da opišem atmosferu koju sam doživeo. Posle toga moram reći da je na meču Ferencvaroš - Trabzon bilo zaista sjajno. "Marakana" mi je bila 53. stadion na kom sam gledao meč, a ukupno sam ih posetio 72.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading