ČEKA NAS LJUTA BORBA Nacionalni koeficijent - gde je Srbija sada? Imamo jednu ozbiljnu pretnju
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Imali smo 30,375, sada smo, zahvaljujući novom trijumfu crno-belih protiv Kelna, na 30,875.

Lako je vidljivo da smo zadržali prednost u odnosu na prve pratioce Norvežane i Čehe, koji su takođe uzeli po 0,500, zahvaljujući pobedama Moldea i Slovackog, dok smo Švajcarcima, recimo, dodatno pobegli. Oni su ove nedelje profitirali samo od Bazelovog boda u Bratislavi (3:3), što im je donelo svega 0,250 bodova.

PARTIZANOVO HRABRO SRCE Rupa u stopalu i krv na sve strane - Fejsu ni povreda nije zaustavila (FOTO)

Partizan je podigao klupski koeficijent na 23,500, nova pobeda donela je skok za pet mesta na UEFA listi. 

Ukrajinci (0,600) i Danci (0,800) uzeli ovog četvrtka više od nas, ali pošto oni sve zarađeno dele sa pet (sa toliko su klubova počeli sezonu u Evropi), i pritom zaostaju tri, odnosno četiri cela boda, za sada nam nisu u fokusu.

Ali zato od ovog kola pažnju i te kako moramo da obratimo na Turke. Njihove četiri pobede (Sivas, Fenerbahče, Trabzon, Bašakšehir), te osigurano proleće od strane dva kluba (Fener i Bašakšehir), doneli su im čak 2,200 boda i skok sa 18. na 14. poziciju.

ČEKA NAS LJUTA BORBA Nacionalni koeficijent - gde je Srbija sada? Imamo jednu ozbiljnu pretnju

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Da, i Turci dele sa pet, ali ako nastave u ovom ritmu ubrzo će nam postati najozbiljniji konkurent u borbi za to 11. mesto. Pogotovo ako se Trabzon i Sivas pridruže Feneru i Bašakšehiru u nokaut fazi. A nije da su im šanse loše.

Momci Miloša Milojevića u preostale dve utakmice ne bore se samo za evropsko proleće nego i za opstanak u TOP 40 na UEFA rang listi, jer nekoliko klubova im je za petama. Pre svih Ren, Lacio, PSV Ajdhoven, Fajenord...

Podsetimo, Zvezda sa sadašnjim plasmanom gotovo izvesno može da računa na povlašćeni položaj u svim rundama kvalifikacijama za sva tri evropska takmičenja i na prvi šešir na žrebu za grupnu fazu Lige Evrope i Lige konferencije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading