DEGENEK PO DRUGI PUT POSTAO OTAC Bivši Zvezdin fudbaler dao staro ime sinu, evo koje značenje ima
AP/Darko Vojinović

Miloš Degenek dobio je naslednika, a svom sinu dao je ime Teodor. Staro grčko ime u prevodu na srpski znači - dar Božji! Miloš i Aleksandra Degenek imaju i ćerkicu Anastasiju, koja je rođena u septembru 2021. godine u Beogradu.

Miloš Degenek rođen je u Kninu 28. aprila 1994. godine, u Republici Srpskoj Krajini. Kao beba je u zloglasnoj operaciji hrvatske vojske "Oluja", u najvećem etničkom čišćenju u 21. veku sa roditeljima proteran iz rodne kuće. Posle boravka u Srbiji, Degenekovi roditelji su otišli u Australiju, gde je on i počeo fudbalsku karijeru. 

DEGENEK PO DRUGI PUT POSTAO OTAC Bivši Zvezdin fudbaler dao staro ime sinu, evo koje značenje ima

Instagram

 

POSVETIO SAM GOL MIHAJLOVIĆU Fudbaler Bolonje imao veliko poštovanje prema legendarnom Mihi (VIDEO)

Posle igranja u Australiji i Srbiji, zatim u Nemačkoj i Japanu, kao reprezentativac Kengura u leto 2018. posle Svetskog prvenstva u Rusiji došao je u Crvenu zvezdu. Sa crveno-belima je bio jedan od junaka trijumfa nad Salcburgom i istorijskog plasmana u Ligu šampiona. Trostruki je osvajač titule sa Crvenom zvezdom u Srbiji, a jednom je osvojio i nacionalni Kup. Sa klubom Al Hilal iz Saudijske Arabije osvojio je Azijsku ligu šampiona 2019. godine.

Miloš Degenek dva puta je sa reprezentacijom Australije igrao na svetskim prvenstvima, 2018. godine u Rusiji i 2022. u Kataru, kada je sa Kengurima ostvario najveći uspeh, prolaskom iz grupne u eliminacionu fazu. Tim povodom dao je i intervju za Kurir, tokom trajanja Mundijala u Dohi. Trenutno je član američkog kluba Kolumbus iz Ohaja, sa kojim igra MLS ligu. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading