NOVA FRKA U BAJERNU De Liht opleo po upravi Bavaraca
Foto: Printscreen/instagram

Deset dana je prošlo od odluke Bajerna da smeni Juliana Nagelsmana, a odlazak talentovanog stručnjaka sa klupe Bavaraca još uvek je glavna tema širom Evrope. Jedan od igrača koji je uspeo da "oživi" svoju karijeru nakon nekoliko slabih sezona u Juventusu je Matijas De Liht. 

Snažni štoper poslednje dane proveo je u Holandiji budući da je branio boje svoje reprezentacije. On je tom prilikom dao opširan intervju tamošnjim medijima, a naravno, glavna tema bio je upravo Nagelsman i odluka Bajerna da ga otera sa klupe nakon što je Bajern izgubio prvo mesto na tabeli. 

- Bio sam šokiran, to niko nije očekivao! Drugi smo u Bundesligi, igram četvrtfinale Kupa i Lige šampiona, u trci smo za sve trofeje... Uprava je rešila da napravi promenu na klupi, bilo mi je teško da sažvaćem to. Ipak, mislim da je Tuhel čovek koji može da nam pomogne - rekao je Matijs De Liht. 

RADILI SU ŠTA SU HTELI Klop razočaran posle novog debaklaRADILI SU ŠTA SU HTELI Klop razočaran posle novog debakla

Po medijima se mnogo pričalo o tome da je Nagelsmana koštala loša atmosfera u svlačionisi. Pored toga, mladi nemački stručnjak nije imao dobar odnos sa Manuelom Nojerom nakon što je iz stručnog štaba "oterao" Tonija Topalovića. Ipak, De Liht ističe da je to sve neistina.  

- Nemački mediji... Dovoljno je to da vam kažem. Imao sam sjajan odnos sa trenerom i stručnim štabom, dakle, bilo je drugačije. Čuli smo se i nakon otkaza, poslao sam mu poruku i zahvalio se za sve što je uradio za mene. Želeo je da me dovede u klub, dao mi je šansu. Zahvaljujući njemu mnogo sam napredovao tokom poslednjih meseci - podvukao je Holanđanin. 

Teško je reći kako će na njegove reči reagovati čelnici Bajerna koji su "na ratnoj nozi" sa svim igračima koji su nakon odluke kluba da otpusti Nagelsmana hvalili nemačkog trenera. Najglasniji bio je Hasan Salihamidžić koji je igračima rekao da se fokusiraju na teren, a ne na priču. Posebno što je već danas veliki derbi protiv Borusije Dortmund koji bi mogao da odredi nastavak šampionske titule.  

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading