ITALIJA SE DIGLA NA NOGE ZBOG SRBINA Ministar sporta i omladine reagovao i stao u odbranu Vlahovića, trener Atalante poručuje: To nije rasizam
Foto: AP/AP/Spada

 

Srpski fudbaler Dušan Vlahović ponovo se našao na meti navijača u Italiji, ovaj put protiv Atalante u Bergamu, kada su mu posle postignutog pogotka za trijumf Juventusa (2:0) domaće pristalice skandirale: "Zingaro (Ciganine)".

Između ostalih, potrebu da reaguje povodom ovog događaja osetio je i ministar omladine i sporta, Andrea Abodi.

- Moje „ne“, naše „ne“ razizmu ne može, ne sme, ne želi da ima boju kože, ne tiče se vere ili naroda, već važi – uvek. Kao poštovanje, uvek se računa. Ko pogreši mora da odgovara za to, uvek i svuda. Izvinjavamo se Dušanu Vlahoviću - naveo je Abodi, što se tumači u delu tamošnje javnosti kao pokušaj da se smeška UEFA po pitanju kandidature Italije za organizaciju Prvenstva Evrope 2028.

ITALIJA SE DIGLA NA NOGE ZBOG SRBINA Ministar sporta i omladine reagovao i stao u odbranu Vlahovića, trener Atalante poručuje: To nije rasizam

Spada/LaPresse via AP

 

Uprkos tome što su Vlahovića vređali, srpski centarfor je u nadoknadi vremena potvrdio pobedu Juventusa (2:0) i gestikulacijom ućutako publiku. Ipak, trener Atalante Đanpjero Gasperini koji smatra da su u pitanju uvrede, a ne rasizam.

- Rasizam je ozbiljna stvar, u kojoj je potrebno razlikovati uvrede na račun pojedinaca od rasističkih povika. Mora se napraviti dinstinkcija kako ne bismo sve stavljali u isti koši. Protiv rasizma se mora boriti, međutim, on ne bi smeo da se brka sa bezobrazlukom - smatra Gasperini.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.     

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading