MOĆ ŽUTOG ZIDA Slavni Englez otišao među navijače, „ubio“ se ko Nemac i onda dohvatio mikrofona

06:30 | 03-05-2024

Fudbal 0

Karager ispunio životni san da odgleda utakmicu s fanovima Dortmunda

Navijači Dortmunda
AP/Matthias Schrader

 

„Milioneri“ idu na „Park prinčeva“ s golom prednosti, epilog je prvog meča polufinala Lige šampiona između Dortmunda i PSŽ (1:0).

Fudbaleri Dortmunda EPA/Christopher Neundorf
 

Liga šampiona - polufinale

Bajern - Real           2:2 (0:1)
Dortmund - PSŽ     1:0 (1:0)
* revanši su 7. i 8. maja

Slavlje na najvećem nemačkom stadionu (81.365) zapravo je jači utisak nego li dešavanja na terenu „Signal Iduna parka“, jači za Džejmija Karagera...

Niklas Filkrug EPA/FRIEDEMANN VOGEL
 

Bundesligi peto mesto u LŠ

Dortmund je pobedom protiv PSŽ obezbedio Bundesligi peto mesto u Ligi šampiona sledeće sezone. Tako su „milioneri“ pomogli Štutgartu da se posle 14 godina nađe u elitnom takmičenju, a i sebi, jer u poslednja tri kola ne mogu da padnu s tog petog mesta na tabeli.
Bundesliga se tako pridružila Italiji, koja takođe ima pet predstavnika u LŠ.

Gol vredan minimalnog kapitala, a možda i zlata vrednog (videćemo narednog utorka u Parizu), delo je Niklasa Filkruga, koji je zatresao mrežu Donarume u 36. minutu. „Sveci“ su u nekoliko navrata mogli da izjednače, u istom napadu dvaput, ali su Mbape i Hakimi u 52. pogađali stativu.

Kilijan Mbape AP/Bernd Thissen
 

Enrike: Izbacićemo Dortmund

Trener PSŽ Luis Enrike veruje u plasman u finale Lige šampiona uprkos porazu u Nemačkoj.

- Prvi put ove sezone igraćemo revanš u Parizu. Nemamo šta da izgubimo, želimo rezultat koji će nas odvesti u finale. Bodriće nas 50.000 navijača. Naš cilj je da oni budu ponosni na nas - rekao je španski stručnjak.

Kogel je, uzgred, imao tri odbrane, pa je s poslednjim zviždukom Engleza Tejlora započelo slavlje punog stadiona, posebno čuvenog „Žutog zida“, čiju je magiju osetio i zemljak glavnog sudije.

Karager je, kaže, ostvario san da odgleda utakmicu s najvatrenije tribine Borusijinih navijača, a to ga je kasnije koštalo trezvenosti kad se dohvatio mikrofona, zbog čega je, uostalom, i došao u Dortmund.

- Nisam mnogo jeo, oko pola dva čizburger, nemojte zameriti ako budem mešao reči, popio sam osam piva na „Žutom zidu“ i stekao sam novu porodicu i prijatelje - rekao je Karager, i izazvao smeh u studiju televizije za koju radi kao stručni konsultant.

Karager je potom intervjuisao engleskog internacionalca među „milionerima“ Džejdona Sanča, koji je, očigledno, osetio previše alkohola u zemljaku, pa ga je gledao čudno tokom razgovora. Ali Džejmija nije bila briga za to, njegov san je ispunjen...

Tagovi:

Komentari(0)

Loading