Andrija Živković
Tanjug/Dimitrije Goll
Andrija Živković

Tanjug/Dimitrije Goll

Andrija Živković, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Detalji čitavog posla poput plate i dužine ugovora nisu poznati. Jedino što se zna je da bi zlatni Orlić sa Novog Zelanda u klub iz Džede stigao kao slobodan igrač, pošto je posle četiri godine i dve titule u Lisabonu, istina sa ne baš savršenom poslednjom sezonom, najblaže rečeno, Živković odlučio da raskine saradnju sa vicešampionom Portugalije.

Finansijski je i te kako dobro prošao. Portugalska A Bola je nedavno izračunala da je Benfikin trošak na Živkoviću za te četiri sezone iznosio 16.800.000 evra, a nema sumnje da ga dobra ponuda očekuje i od Al Ahlija s obzirom na platežnu moć klubova sa Bliskog istoka. Istina, u poslednje vreme i pojedini tamošnji klubovi imali su finansijskih problema ali Živković bi u Al Ahli stigao bez obeštećenja i to bi mu sigurno pomoglo da izboksuje unosan ugovor, prenosi Mozzartsport. 

Nedavno se Lacio, kao specijalista za dovođenje slobodnih agenata, pominjao kao glavni kandidat za dovođenje Živkovića, ali prema navodima iz Saudijske Arabije sportski aspekt bi mogao ponovo da ostane u drugom planu.

PROČITAJTE JOŠ: