Luis Suarez (Atletiko Madrid)
EPA-EFE/BALLESTEROS
Luis Suarez (Atletiko Madrid)

EPA-EFE/BALLESTEROS

Luis Suarez (Atletiko Madrid), Foto: EPA-EFE/BALLESTEROS

Suares je prošlog septembra posle šest godina napustio Barselonu, čiji je drugi najbolji strelac u istoriji sa 198 golova. On je imao još godinu dana ugovora, ali mu je novi trener Ronald Kuman rekao da na njega ne računa.

Urugvajac se dobro uklopio u novi tim, do sada je u Primeri postigao 16 golova i deli prvo mesto na listi strelaca sa nekadašnjim saigračem iz Barselone Lionelom Mesijem.

- Ono što mi je najviše zasmetalo je to što su mi rekli da sam suviše star, da ne mogu da igram na visokom nivou i da neću moći da ispunim zahteve velike ekipe. To mi se nije dopalo - rekao je Suares za "Frans fudbal".

On je dodao da je svake godine imao dobru statistiku u Barseloni i ocenio da igrači koji su nedavno došli na Kamp Nou nisu dovoljno kvalitetni.

Luis Suarez (Atletiko Madrid)

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Luis Suarez (Atletiko Madrid), Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

- Da nisam ništa uradio u klubu kakav je Barselona za tri ili četiri sezone, razumeo bih. Ali, svake godine u Barseloni postizao sam više od 20 golova po sezoni. Uvek sam imao dobru statistiku, odmah iza Lea (Mesija). Danas, vidimo da nije lako igrati u Barseloni. Mnogi igrači koji su došli nisu bili na očekivanom nivou. Igrao sam šest godina u Barsi, održavao sam odredjeni nivo i ispunjavao očekivanja. U Barseloni su se okolnosti promenile, klubu su bile potrebne promene. I prihvatio sam ih. Jedina stvar koja mi smeta je način i kako se sve to dogodilo. Mislim da sam zaslužio više poštovanja - ocenio je on.

- To je odluka koju nisam mogao da sprečim. Osećao sam da na mene više ne račinaju, uz svoj ponos, rekao sam sebi da ću nastaviti da pokazujem da i dalje vredim. Zbog toga sam prešao u Atletiko, svidela mi se ideja da predjem u konkurentan tim - dodao je 34-godišnji napadač.

Suares je odigrao 283 utakmice i postigao 198 golova za Barselonu. Sa katalonskim klubom osvojio je četiri šampionske titule u Primeri, četiri Kupa kralja, Ligu šampiona, svetsko klupsko prvenstvo, Super kup Evrope i dva Super kupa Španije.

PROČITAJTE JOŠ: