Marko Živković
FK Partizan
Marko Živković

FK Partizan

Marko Živković, Foto: FK Partizan

U 31. kolu Linglong Tire Super lige Srbije, crno-beli su u Humskoj savladali ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 2:0, pogocima Takume Asana i Filipa Holendera. Posle duže vremena na terenu smo videli i desnog beka Partizana Marka Živkovića koji iznosi svoje utiske za klupski sajt.

- Osećaj je fenomenalan, posebno što smo igrali na našem stadionu. Bila je dosta teška utakmica, Radnički je pokazao da je odlična ekipa, iako nisu baš u sjajnoj formi što se rezultata tiče. Bio sam deo te ekipe i znam da zaslužuju da se bore za Evropu.

Kako si se ti osećao budući da nisi duže igrao?

- Osećao sam se odlično iako nisam dugo igrao i nisam baš u potpunom takmičarskom ritmu, ali na svakom treningu dajem svoj maksimum i čekam svoju šansu. Sa Miljkom ( prim.aut Aleksandar Miljković) pričam svaki dan, u odličnim smo odnosima i jedan drugom pomažemo i dajemo podršku. Sve u svemu, srećan sam i zadovoljan, imali smo baš dosta šansi, posebno u prvom poluvremenu gde smo imali minimum 3-4 stopostotne prilike koje nismo iskoristi i rešili utakmicu već tada. Ali dobro, to je fudbal i normalno je i da se promašuje i daje, bitno je da smo na kraju pobedili i da smo dobro izgledali na terenu. Šef je čestitao svima i drago mi je da smo se brzo podigli kao ekipa posle utakmice u derbiju i nastavili tamo gde smo stali.

U protivničkoj ekipi je bilo nekoliko bivših igrača Partizana. Da li ih poznaješ?

- Aksent ( prim.aut Nikola Aksentijević) je bio u prvom mandatu kad i ja u Partizanu, odličan je igrač, zaslužuje svojim igrama da igra u nekoj ozbiljnoj ligi i mislim da će posle Niša i otići negde, dok Đuričkovića ne poznajem, nismo bili zajedno - zaključio je Živković.