Evandro
Alo, Marko Metlaš
Evandro

Alo, Marko Metlaš

Evandro, Foto: Alo, Marko Metlaš

Jedno razdoblje u Crvenoj zvezdi obeležio je brazislki fudbaler Evandro. Od početka 2012. pa do leta 2013. godine nosio je crveno-beli dres, bio lider ekipe, ali se nije dugo zadržao u Beogradu. Tada je i sam rekao da je razlog bila finansijska situacija.

Nakon toga zaigrao je za Eštoril, pa za čuveni Porto, a onda čak i u Premijer ligi gde je nosio dres Hal sitija. Poslednje godine igračke karijere proveo je u rodnom Brazilu, a od kako mu je 1. februara istekao ugovor sa Čapakoenseom odlučio je da se penzioniše.

Porukom na Instagramu dotakao se raznih perioda u karijeri, a posebno se osvrnuo na dane provedene na Marakani.

Evandro

Alo, Marko Metlaš

Evandro, Foto: Alo, Marko Metlaš

- Prvo internacionalno iskustvo mi je bilo u Crvenoj Zvezdi iz Srbije, gde sam upoznao drugu realnost i susreo se sa mnogim izazovima, kao što su hladnoća i daljina od moje kuće - napisao je između ostaloga na društvenim mrežama Evandro.

- Nije lako da se prestane sa nečim što si radio čitavog života i sa svim srcem. Ipak, pogled u nazad mi govori da mi je karijera bila kompletna i da sam srećan zbog nje. Moja ljubav prema fudbalu je počela veoma rano, krenuo sam koracima moga oca Osmaira koji mi je bio uzor, kao i moj deda Cezar Paulista - kazao je Evandro koji je nastavio sa evociranjem uspomena iz ostalih klubova za koje je igrao.

Evandro je u Zvezdi igrao 49 utakmica i postigao 16 golova uz 12 asistencija što ga je učinilo tada najboljim igračem crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ: