Pobeda na Olimpiku... Igrači Napolija
Profimedia
Pobeda na Olimpiku... Igrači Napolija

Profimedia

Igrači Napolija, Foto: Profimedia

Kirikeš je u petak napustio teren u Ploeštiju posle samo pola sata, odmah je bilo jasno da će propustiti gostovanje Srbiji u Beogradu, a potom je potvrđeno da je povreda ozbiljnije prirode.

Italijanski Sport Sport prenosi da je rumunski štoper otputovao u Rim kod čuvenog specijaliste Pjera Paola Marijanija da zakaže operaciju.

Kirikeš bi trebalo da odsustvuje van terena od šest do devet meseci, a Napoli na mestu štopera ima još Kalidua Kulibalija, Raula Albiola, Sebastijana Luperta i Srbina Nikolu Maksimovića.

Real dovodi Rodrigeza iz Urugvaja

Mladi urugvajski fudbaler Hose Luis Rodrigez blizu je prelaska iz Danubija u redova prvaka Evrope Real Madrida.

Rodrigez je otkrio da bi uskoro mogao da ode u Madrid i potpiše višegodišnji ugovor sa Realom.

"Pre kraja avgusta stigla je prva ponuda. Sada moj agent razmatra uslove sa njima, nadam se da ću uskoro potpisati ugovor", rekao je 21-godišnji Rodrigez za urugvajski Sport 890.

Rodrigez, kome je nadimak "Puma" zbog brzine, igra na poziciji štopera i mnogi mu predviđaju ulogu naslednika Dijega Godina, fudbalera Realovog gradskog rivala Atletika.

Za prvi tim Danubia zabeležio je 51 nastup, ali još nije stigao da debituje za A reprezentaciju Urugvaja.

Ovog leta dovođen u vezu sa nekoliko evropskih velikana, ali je Real bio najkonkretniji.

Ali povređen, propušta duel sa Švajcarskom

Engleski fudbalski reprezentativac Dele Ali propustiće prijateljsku utakmicu sa Švajcarskom zbog manje povrede mišića koju je zaradio protiv Španije, prenosi Skaj Sport.

Ali je odigrao svi 90 minuta u porazu od Španije 2:1 na Vembliju u 1. kolu Lige nacija, ali ipak neće moći da bude na raspolaganju selektoru Garetu Sautgejtu protiv Švajcaraca.

Vezni igrač Totenhema vratio se u klub na dalju terapiju u nadi da će biti spreman za derbi 5. kola Premijer lige u kome londonski tim u subotu dočekuje Liverpul.

Prijateljska utakmica između Engleske i Švajcarske igra se sutra od 21 sat u Lesteru.

Barselona dobila konkurenta, Siti ušao u trku za Rabioa

Šampion Engleske Mančester Siti ušao je u trku sa Barselonom za potpis fudbalera Pari Sen Žermena Adrijena Rabioa.

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola izjavio je za RMC Sport da se prošle nedelje susreo sa francuskim fudbalerom.

Rabio ima 23 godine, a ugovor sa šampionom Francuske mu ističe narednog leta, što je dovelo do špekulacija oko njegovog odlaska sledećeg leta kao slobodnog igrača.

Trener PSŽ-a Tomas Tuhel rekao je da nije siguran šta francuski fudbaler želi.

"Želeo bih da ostane, ali nisam siguran da li i on to želi. Ima veliki potencijal i može još da napreduje", rekao je Tuhel, a prenosi Marka.

Rabio je za PSŽ debitovao 2012. godine i do sada odigrao 208 utakmica i postigao 22 gola.

Za reprezentaciju Francuske zebeležio je šest nastupa, ali nije uspeo da se nađe na Mundijalu u Rusiji na kojem su "trikolori" postali po drugi put šampioni sveta.