Igrači Zvezde
FK Crvena zvezda
Igrači Zvezde

FK Crvena zvezda

Igrači Zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Golove za tim Dejana Stankovića postigli su Mirko Ivanić i Milan Pavkov, kao i Dijego Falćineli koji je dva puta pogodio mrežu rivala.

Mirno je bilo na startu meča, uglavnom se igralo na sredini terena, sve do 15. minuta kada je Falćineli posle centaršuta Bena iz prekida snažno šutirao glavom, ali u Šromnika. Odmah po ulasku na teren je Gavrić pokazao koliko je opasan, odlično je prošao iza leđa odbrane u 22. minutu, Rodić ga je dubinskim pasom u prostor pronašao, ali je Tamaš uspeo da ga blokira u poslednjem trenutku.

Crvena zvezda je u potpunosti preuzela kontrolu meča kako je vreme prolazilo. Prvo je Ben bio nepropisno zaustavljen od strane golmana Šromnika, ali po mišljenju glavnog arbitra nije bio jedanaesterac, a onda je i u 33. minutu Falćineli šutirao pored gola, iako je imao vremena da se namesti. Do prednosti su crveno-beli došli u 34. minutu kada je Ben centrirao iz kornera, a lopta je došla na drugu stativu, na kojoj je spremno čekao Ivanić i rutinski, nogom, poslao loptu u mrežu. Pet minuta kasnije je i veoma ofanzivni Rodić mogao da se upiše u strelce, ali nije uspeo da iskontroliše dubinsku loptu na nekoliko metara od gola.

Ipak, Crvena zvezda je sa dva gola prednosti otišla na odmor zahvaljujući majstoriji Dijega Falćinelija. Kombinovali su Kanga i Gajić, lopta je stigla do italijanskog napadača, on se namestio i sa nešto više od desetak metara od gola rutinski pogodio rašlje.

Već na startu drugog poluvremena je Kanga pokazao kakav pregled igre ima. Na maestralan način je pasom u prostor "izbacio" Gavrića pred Šromnika, ofanzivac je uspeo da savlada golmana, ali je Janašik u poslednjem trenutku stigao loptu i sa gol-linije uspeo da je ispuca. Ipak, nije se dugo čekalo na novi pogodak. Igrao se 58. minut, kada je Ivanić uposlio Rodića koji je poslao oštar pas u peterac, akciju je sve vreme pratio Dijego Falćineli i ponovo pogodio mrežu Slaska.

Potom je Stanković izmenio maltene čitav tim, sve osim Popovića i Gavrića koji su nešto ranije ušli, a utisak je da je u poslednjih trideset minuta bila isprobana i nešto drugačija formacija i taktika u odnosu na prvih sat vremena igre. Imao je posle prekida šansu Pavkov u 66. minutu, ali je u padu šutirao iz okreta pravo u ruke Škromnika. Ipak, nije odsutajao napadač iz Begeča, konstantno je pretio golu rivala i to mu se isplatilo u 73. minutu. Sjajno ga je Nikolić uposlio, a Milan Pavkov je fenomenalno primio loptu, izašao pred Šromnika i rutinski ga savladao.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

Malo je falilo Krstoviću u 87. minutu da se upiše u strelce kada je Srnić poslao oštru loptu u peterac, a crnogorski napadač pokušao petom, ali je lopta završila pored gola i uz to je sudija signalizirao ofsajd. Interesantno je da je čak trojica fudbalera nosilo kapitensku traku Crvene zvezde na ovom meču. Prvo je to učinio Borjan, potom Rodić, a na posletku i Gobeljić.

Bonus video:

PROČITAJTE JOŠ: