Dejan Stanković sa Zvonkom Milojevićem
Marko Metlaš
Dejan Stanković sa Zvonkom Milojevićem

Marko Metlaš

Dejan Stanković sa Zvonkom Milojevićem, Foto: Marko Metlaš

To što je naš legendarni fudbaler, sada trener Crvene zvezde, obezbedio novac za nabavku nekoliko respiratora u borbi protiv koronavirusa, samo je nastavak humanih akcija koje sprovodi otkako se proslavio kao sportista.

Pomogao kumu Miloju

Svi se još sećamo saobraćajne nesreće koja je 2007. zadesila Dekijevog kuma, bivšeg saigrača, golmana Zvonka Milojevića. Stanković je prvi pritekao u pomoć, a svog druga ne napušta ni danas.
- Deki mi je poklonio drugi život. On je za mene Bog - često ističe Milojević.

Spasao život Vilotiću

Milan Vilotić se tokom 2010. borio sa tumorom, a zbog greške u dijagnozi mogao je da izgubi i život. Deki je tada igrao za Inter i platio je Vilotiću kompletno lečenje i omogućio operaciju u Bolonji.
- Stankoviću nikada neću moći dovoljno da se zahvalim - ističe uvek Vilotić.

Milion za poplavljene

Učestvovao je naš Dejan i u brojim humanitarnim akcijama. Značajno je pomogao ugroženima tokom poplava u Srbiji 2014. Bilo je reči da je donirao više od 315.000 evra, a da je njegova fondacija sakupila gotovo milion evra! Samo na aukciji na kojoj je prodat njegov dres donirano je 41.000 evra za pomoć ugroženoj deci u Srbiji.

Dejan Stanković

EPA

Dejan Stanković, Foto: EPA

 



Donirao i inkubatore

I tokom akcije u nabavci inkubatora 2012. godine, Stanković se među prvima odazvao. Zahvaljujući njegovim donacijama kupljena su tri inkubatora za bolnice u Valjevu, Negotinu i Beogradu.

Pomagao KiM

Stanković je pomogao i Centar za socijalni rad Vučitrn i porodicu Mitrović iz sela Grace. On je marta 2018. obezbedio sredstva za terensko vozilo kojim je olakšan rad ove ustanove na Kosovu i Metohiji. Porodica Mitrović je zahvaljujući ogromnom srcu nekadašnjeg fudbalskog asa dobila novu kuću.

Zaustavljao bombe

Zajedno sa kumom Sinišom Mihajlovićem, Dejan je jasno i glasno digao glas tokom NATO agresije 1999. godine. Njih dvojica su kao članovi Lacija, a uoči meča protiv Milana, nosili majice na kojima su istakli parolu „Mir, a ne rat“. Nama je to tada mnogo značilo.

To je samo ono što je dospelo u javnost. Sigurni smo da za mnoge humane akcije ni ne znamo. U svakom slučaju, hvala, Deki. Ljudino!

Komentari (1)

Goran

22.03.2020 10:38

Hvala Deki..