Maksimir
FK Dinamo Zagreb
Maksimir

FK Dinamo Zagreb

Maksimir, Foto: FK Dinamo Zagreb

Fudbaleri Dinama iz Zagreba napravili su najveći uspeh u ovom veku plasiravši se u četvrtfinale Lige Evrope. Odličan rezultat "modrih" naterao je čelnike kluba da se zapitaju i krenu u akciju koja bi pomogla ekipi da nastavi ovim putem.

Prvi ozbiljan posao jeste renoviranje "Maksimira" koje se najavljuje već godinama, a sada je zvanično objavljeno da se kraj radova očekuje za tri godine kada će u glavnom gradu Hrvatske osvanuti "svemirski brod" vredan 60.000.000 evra.

- U trenucima kada naši igrači pišu nova večna poglavlja slavnog Dinama, po prvi put predstavljamo ideju i viziju kako mislimo da bi trebalo da izgleda naš dom! Na temelju materijala napravljenih od strane kluba, a usklađenih sa standardima UEFA, vizuelni izgled stadiona u Maksimiru napravio je poznati zagrebački arhitekta Oto Barić, sa svojim partnerima iz specijalizirane firme Polymachine koji su ideju i viziju pretočili u ove fotografije.

Novi Dinamov stadion uključuje:

– 34 000 natkrivenih sedišta
– 3000 VIP mesta
– vrhunski hospitality
– medijski centar
– osiguran smeštaj za gledaoce s invaliditetom

i još mnogo toga. Dinamov dom kakav Dinamo zaslužuje investicija je vredna oko 60 miliona ecra, a može da se realizuje u roku 3 godine. Želimo da učestvujemo u izgradnji novog stadiona zajedno sa strateškim partnerom u projektu – Gradom Zagrebom. Pozivamo sve navijačice i navijače Dinama da podrže našu težnju za pokretanjem aktivnosti koja će kroz arhitektonski tender, odabir idejnog rešenja i izradu projekta, omogućavanje prihvatljivog modela finansiranja i na kraju izgradnju modernog Dinamovog doma, zasigurno podići klub na viši nivo i učiniti ga još boljim, na ponos hrvatskog nogometa! Zagreb, Dinamo i svi njegovi navijači to su zaslužili - objavio je Dinamo.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Pera

10.04.2021 22:33

Sudeći po procenjenoj ceni, naš će nacionalni stadion očigledno imati 340.000 natkrivenih mesta.