Frančesko Kalvo
Objektiv/Tamara Trajković
Frančesko Kalvo

Objektiv/Tamara Trajković

Frančesko Kalvo, Foto: Objektiv/Tamara Trajković

Izvršni direktor (COO) fudbalskog kluba Roma Frančesko Kalvo došao je u Beograd, u Srbiju, kako bi uradio nešto za šta u Italiji nije imao mogućnost – da primi vakcinu protiv koronavirusa.

Evropska unija, pa tako i pojedinačne njene članice, se značajno lošije nose sa krizom oko Kovida-19 nego naša zemlja, stoga je tako jedna bitna ličnost iz fudbalskog sveta i odlučila da doputuje u našu zemlju.

On je primio Fajzerovu vakcinu, a to se desilo u Zavodu za biocide nadomak Banovog brda.

- Srbija je definitivno raj. Čestitam predsedniku Vučiću, pošto je otvorenost za davanje vakcina protiv koronavirusa ovde jedinstvena u svetu. Hvala vam puno, jako sam srećan zbog toga i zadovoljan Srbijom - rekao je on.

Iako je građanin Evropske unije, u Srbiji se vakcinisao, jer tamo to nije moguće.

- Pre svega, ovo mi je prvi put da sam u Srbiji. Dinamična je zemlja, šetao sam centrom i sjajna je atmosfera. Mnogo je drugačija atmosfera ovde u Srbiji, nego u Evropi trenutno i Italiji. U Italiji se mučimo sa vakcinacijom i u velikom smo zaostatku. Još nismo ‘otvorili’ zemlju, tako da sedeti u baru u centru grada i dalje nije moguće u Italiji. Zato sam se danas osetio veoma privilegovanim -  dodao je Kalvo.

Naravno, kao i svakoga, čeka ga revakcinacija, zbog koje će veoma brzo morati da se vrati u Srbiju, a on se veoma raduje zbog toga.

- Apsolutno ću se vratiti u Srbiju. Prvo, jer moram da dođem na revakcinaciju, a posle toga se nadam da ću moći da dođem da obiđem zemlju - završio je on.

Komentari (1)

Bajro

22.04.2021 07:10

Srbija je raj, osim za nasilnu opoziciju.