Dragan Stojković i zvanično preuzeo "orlove"
alo.rs
Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksi, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Izbor legende Crvene zvezde i reprezentacije potvrdili su jednoglasno članovi Izvršnog odbora na sednici u Staroj Pazovi. Uz predsednika Slavišu Kokezu, "za" su glasatli i: Nenad Bjeković, Marko Pantelić, Dragan Simović, Novica Tončev, Marjan Rnić, Miloš Miljanić, Milan Karadžić, Janoš Žemberi, Dragomir Lazović, Dušan Mrakić, Saša Bajčetić, Branko Stojaković, Dragan Ilić i Bojan Pavićević.

Da li ste zadovoljni imenovanjem Piksija?

 

Znaju se i imena najbližih saradnika Stojkovića unutar sportskog sektora i stručnog štaba – Stevan DikuaStojanović, Bratislav Živković, Žarko Đurović, Marko Perović, Aleksandar Kocić i Katšuhito Kinoši.

Već tokom naredne sedmice uslediće i prva objava spiska reprezentativaca za kvalifikacione utakmice protiv Irske, Portugala i Azerbejdžana. U roku od sedam dana, od 24. do 30. marta, srpski državni tim očekuju izuzetno važne utakmice na putu ka malenoj arapskoj državi, posle kojih će već moći da se nasluti da li "orlovi" mogu da jurišaju na prvo mesto i direktan plasman na Mondijal, ili će morati da se zadovolje trkom za drugo mesto i plasman u baraž.

Na Mondijal u Rusiji će direktno pobednici deset kvalifikacionih grupa, dok će deset drugoplasiranih i dve najbolje selekcije iz poslednje Lige nacija, koje nisu obezbedile ni plasmam u Katar ni baraž.

PROČITAJTE JOŠ: