Dinamo Zagreb Viljareal
Tanjug/AP
Dinamo Zagreb Viljareal

Tanjug/AP

Dinamo Zagreb Viljareal, Foto: Tanjug/AP

Iako srpski fudbal nije imao predstavnika među osam najboljih u Ligi Evrope, večerašnje revanše, posebno utakmice u Pragu i Viljarealu, obradovale su mnoge ljubitelje fudbala u Srbiji.

Razlog je borba za bolji nacionalni koeficijent na UEFA listi, koji određuje lakši prohod ekipama u kvalifikacijama u narednim godinama.

Srbija je trenutno na 16. mestu, jednom ispod željenog 15. mesta, koje donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona i učesnika u Ligi Evrope.

Naša zemlja u ovoj sezoni posle ispadanja Zvezde u šesnaestini finala od Milana više nema šanse da pretekne Kipar na 15. mestu, ali je bilo bitno da ne padne ispod 17. mesta, koje takođe donosi privilegije u vidu preskakanja prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u sezoni 2022/23, što posebno raduje Crvenu zvezdu i Partizan, glavne konkurente za titulu u Srbiji za narednu sezonu.

Ovu poziciju Srbiji su do večeras mogle da ugroze samo još Češka i Hrvatska. Zato su poraz Dinama u Španiji od 2:1 itekako odgovara srpskom fudbalu, jer Hrvatska nije osvojila nove bodove kojima bi napravila pomak na listi.

Našem fudbalu takođe odgovara i što je Arsenal u revanšu u Pragu dominantno savladao Slaviju sa čak 4:0 i tako onemogućio Česima da dobiju dodatne bodove. Da je Slavija kojim sčučajem pobedila ili remizirala, Česi bi pretekli Srbiju i zauzeli 16. mesto. Srećom.

Pročitatje još: