Hrvat seda na klupu CSKA, Srbina imenuje za pomoćnika (FOTO)
alo.rs
Nikola Vlašić (CSKA Moskva)
Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Foto: EPA-EFE/Alexander Nemenov

Čelnici CSKA imenovaće Ivicu Olića za novog trenera, umesto odlazećeg Viktora Gončarenka. Licitiralo se sa imenima kandidata poslednjih dana, ali svi ruski mediji danas javljaju da će novi trener Armejaca biti Olić. Nekadašnji hrvatski fudbaler bi trebalo u ponedeljak da bude promovisan i da odmah odradi prvi trening sa ekipom.

Ne vraća se u Moskvu samo Olić, nego će na klupi Armejaca biti prava balkanska družina! Pomoćnici hrvatskom stručnjaku biće Srbin Miloš Krasić i Bosanac Elvir Rahimić, javljaju ruski mediji.

Miloš Krasić

Marko Metlaš

Miloš Krasić, Foto: Marko Metlaš

Kao što će Oliću ovo biti prvi samostalni trenerski angažman u karijeri, tako će i Krasić sad prvi put u trenerske vode. Izabrao je Krasić klub u kojem se najbolje osećao u karijeri, jer iako je bio član i Juventusa, Fenerbahčea, srce mu je ostalo u CSKA, gde je pružao najbolje partije. Miloš je nosio crveno-plavi dres od 2004. do 2010. godine, skupio 230 nastupa za Moskovljane, postigao 32 gola, a za 34 je asistirao. Sad će probati, zajedno sa nekadašnjim klupskim drugovima Olićem i Rahimićem da vrate Armiju na staze starih uspeha. Olić i Rahimić su poslednjih godina bili pomoćnici selektora u reprezentacijama Hrvatske i BiH. Balkanski trio pokušaće za početak da izvuče CSKA iz krize u koju je upao, tim je izgubio tri od četiri poslednje prvenstvene utakmice i doveo je u pitanje plasman u Evropu sledeće jeseni.