fudbalska lopta
Alo/Marko Metlaš
fudbalska lopta

Alo/Marko Metlaš

fudbalska lopta, Foto: Alo/Marko Metlaš

Stroge mere zbog korone u Rumuniji. Fudbaleri bi mogli da budu kažnjeni zabranom igranja na čak 12 utakmica ako budu pljuvali na terenu kad se prvenstvo nastavi, navodi se u protokolu koji priprema Fudbalski savez Rumunije. Još uvek nije određen datum nastavka, pošto se čeka odobrenje Vlade, ali je pretpostavka da će krenuti za dve ili najkasnije tri nedelje.

Jedna od bitnih stavki posle nastavka prvenstva je zabrana pljuvanja na terenu, što su fudbaleri često praktikovali pre pandemije. Ukoliko to budu radili i kada se prvenstvo nastavi, suočili bi se sa neviđenom kaznom. Naime, igrači bi mogli da budu kažnjeni zabranom igranja u trajanju od šest do 12 utakmica, kao i novčano zbog eventualnog pljuvanja na terenu ili izduvavanja nosa, navodi se u dokumentu. Takođe, nakon utakmica fudbaleri moraju dresove da nose kući.

Kako se navodi u protokolu Fudbalskog saveza Rumunije, razmak između igrača mora da bude dva metra tokom zagrevanja, a prva postava i rezerve neće biti zajedno pre utakmice. Rumunsko prvenstvo će se nastaviti bez naviača, a na stadionu neće moći da bude više od 150 ljudi.