FK Crvena zvezda
Marko Metlaš
FK Crvena zvezda

Marko Metlaš

FK Crvena zvezda, Foto: Marko Metlaš

Trijumf Crvene zvezde nad Slovanom iz Libereca od 5:1 je najubedljivija pobeda drugog kola grupne faze Lige Evrope. Odigrali su fudbaleri Crvene zvezde jednu od najboljih evropskih utakmica u novijoj istoriji. Pet golova u mreži rivala, mnoštvo šansi, svi statistički parametri u korist crveno-belih i jedino što je nedostajalo za potpun ugođaj je upravo ono što je i Dejan Stanković rekao na konferenciji posle meča - 55 hiljada navijača.

Ipak, ni prazne tribine nisu omele El Fardu Bena dva puta, Milana Gajića, Aleksandra Kataija i Dijega Falćinelija da savladaju Enguena i donesu veliku pobedu Crvenoj zvezdi, zapravo najubedljiviju u okviru drugog kola grupne faze Lige Evrope.

Srpski klub su po ubedljivosti pratili Hofenhajm, Volfsberger i AZ Alkmar, međutim, oni su svoje rivale pobeđivali rezultatom 4:1. Hofenhajm, koji je u grupi sa Zvezdom, je savladao Gent u gostima, Volfsberger je u Holandiji pobedio Fejnord, a AZ Alkmar je kao domaćin bio bolji od Rijeke. Rezultatom 3:0 su se završile utakmice Arsenal - Dandalk, Benfika - Standard i Milan - Sparta Prag, međutim tim sa stadiona Rajko Mitič je jedini koji je sa četiri gola razlike savladao protivnika.

Uostalom, i u prvom kolu je Bajer Leverkuzen bio jedina ekipa koja je pobedila sa četiri gola razlike, oni su savladali Nicu rezultatom 6:2, tako da se trijumf Zvezde protiv Slovana iz Libereca izjednačio kao najubedljiviji u dosadašnjem delu Lige Evrope.

PROČITAJTE JOŠ: