Njegoš Petrović
FK Crvena zvezda
Njegoš Petrović

FK Crvena zvezda

Njegoš Petrović, Foto: FK Crvena zvezda

Zabeležila je Crvena zvezda još jednu sigurnu pobedu savladavši Proleter rezultatom 4:0, a Njegoš Petrović se apsolutno izdvojio po svim statističkim parametrima.
Ne samo što tu činjenicu potvrđuje i InStat, gde Petrović ima najveći index (311), već se i "golim" okom posmatrača videlo da je vezni fudbaler iz Krupnja bio nezaustavljiv za rivale iz Proletera. Naletali su na "zid" fudbaleri sa Slane Bare, jer statistika kaže da je Petrović ukupno osvojio 15 od 17 duela, po čemu je najbolji u obe ekipe.

Petrović je učestvovao u čak 110 napada tima i po tome je drugi, jer je Degenek to učinio četiri puta više. Siguran je bio u "podeli" pasova, jer je 64 od 72 dodavanja završilo tamo gde ih je mladi reprezentativac Srbije namenio. Poslao je čak "tri" ključna pasa, a čak 47 dodavanja su njemu poslali saigrači, što znači da se uzdaju u ono šta će Petrović da uradi sa loptom posle toga. Cela ekipa Crvene zvezde se istakla u tom segmentu jer je imala ukupno 86 odsto tačnih dodavanja, a odavno je još utvrđeno da se igra Dejana Stankovića upravo zasniva na tome. O tome koliko je bio uspešan u oba smera, vidi se u tome da je Petrović oduzeo čak 14 lopti, po čemu je najbolji u timu, a bio je i maksimalan u driblinzima (tri od tri).

PROČITAJTE JOŠ: