Sofija Milošević i Luka Jović
Instagram/lukajovic
Sofija Milošević i Luka Jović

Instagram/lukajovic

Sofija Milošević i Luka Jović, Foto: Instagram/lukajovic

Fudbaler Real Madrida, Luka Jović je glavna sportska tema ovih dana u Srbiji, ali ne zbog kvalitetnog poteza ili gola, već zbog nemarnosti i načina na koji se ophodio prema merama Vlade Srbije. 

"Kao što sam već rekao prekršio sam izolaciju zato što nisam bio upućen u pravila iste. Znam da je teško za poverovati, ali tako je. U zemlji iz koje ja dolazim, pa čak i u Italiji koliko možemo da vidimo na internetu, sve osobe koje su u karantinu mogu da izađu da bace smeće jednom dnevno, da odu do apoteke ili prodavnice. Shodno tome ja sam pomislio da ista pravila važe i ovde. Moja greška je što se nisam bolje raspitao, ali smatram da je bitno da se tačno naglase uslovi, pogotovo za ljude koji dolaze iz inostranstva. Moja namera nije bila da okrivim organe vlasti za moje neznanje, ja sam bio upoznat sa tim da idem u samoizolaciju, za šta postoji i papir koji će to dokazati. Moje neznanje i neupućenost se odnosi na to kako se treba ponašati u samoizolaciji, odnosno, da li smem da izlazim napolje u određenim uslovima. Opet navodim da je zbog toga došlo zbog uslova iz kojih sam dolazio. Naravno, ja sam spreman da snosim posledice za svoja dela" - započeo je Jović.

"Kao što sam naveo malopre, nije problem bio u obaveštenosti o izolaciji. Ja sam dobio papir gde je pisalo da ću biti u izolaciji naredne dve nedelje i da ćemo biti u kontaktu putem telefonskih linija. Ali na tom papiru nije pisalo da ne smem do apoteke ili prodavnice. Ja sam svakako planirao da budem u izolaciji zbog naredbe kluba".

Luka Jović

EPA/Rodrigo Jimenez

Luka Jović, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

"Trudim se da svakog dana radim bar nešto drugačije jer nije lako biti stalno u zatvorenom prostorupogotovo jer sam ja navikao na svakodnevne i teške treninge. Upravo iz tog razloga svakog dana treniram u stanu, kako bih bio spreman kada se ova situacija završi. Pored toga, gledam filmove i serije, pratim razne emisije, ali provodim vreme i na društvenim mrežama. Oduvek sam voleo društvene igre, tako da sam u stanu već imao veliki broj njih i svako veče praktikujemo neku drugu igru."

Luka je dobio podršku od najbližih zbog situacije u kojoj se našao:

"Oni mene dobro poznaju i znaju da ja nikada ne bih svesno ugrozio nekoga. Sve ovo je bio šok, kako za mene, tako i za njih, ali kao i uvek, puni su podrške. Svakodnevno sam sa njima na vezi i pokušavaju da me oraspolože. Isto važi i za Sofiju, koja se nalazi sa mnom u izolaciji".

Fudbaler Reala ima velike planove nakon izlaska iz izolacije: 

"Pre svega jedva čekam da vidim svog sina i da ga zagrlim. Ja sam ovde najpre došao zbog njega, ali situacija je takva da ni njega ne mogu da vidim, tako da je to prvo što ću uraditi kada se završi izolacija. Takođe, voleo bih i da provedem neko vreme sa porodicom. Želeo bih da pomognem i svojim sugrađanima, što ću sigurno i učiniti na način koji bude najneophodniji. Isto tako jedva čekam da se vratim na teren i da sa svojim klubom nastavim tamo gde smo stali".

Sofija Milošević i Luka Jović

Instagram/printscreen

Sofija Milošević i Luka Jović, Foto: Instagram/printscreen

Mnogi su komentarisali kako bi Jović trebao da pripomogne u ovakvoj situaciji:

"Naravno da ću pomoći, ja sam i pre pomagao i neću ni sada prestati. To što ja ne iznosim u javnost kada, kome i kako pomažem, ne znači da to i ne radim. Smatram da najhumaniji ljudi ne pomažu drugima samo pod reflektorima i kada drugi gledaju".

Ističe da će se uvek odazvati pozivu Tumbakovića:

Komentari (2)

snezana

20.03.2020 19:35

Uslovi su tačno naglašeni. Čak i za neuke. Ali za one što nemaju mozga a misle da se parama sve može kupiti/ali nema mozga/ nema spasa

Berliner

21.03.2020 01:31

Kog ovaj pravi budalom?! Pa nije on jedini koji ima taj dokument. Tu sve lepo stoji. Kazniti ga za primer svima ostalima. U protivnom vise niko ne sme da bude kaznjen!!!