Đanluiđi Bufon
EPA Alessandro Di Marco
Đanluiđi Bufon

EPA Alessandro Di Marco

Đanluiđi Bufon, Foto: EPA Alessandro Di Marco

Legendarni italijanski golman Đanluiđi Bufon mogao bi da brani za Juventus i u 43. godini. Menadžer Silvano Martina potvrdio je da će jedan od najboljih čuvara mreže u istoriji fudbala uskoro obaviti razgovore sa upravom "Stare dame" oko novog ugovora.

Sadašnji mu ističe na kraju ove sezone, ali nema nameru da okonča karijeru. Zato su, prema rečima Martine, svojevremeno zastupnika i Nemanje Vidića, za mart zakazani pregovori oko nove saradnje.

"Ne znam šta će biti, mislim da ni Điđi ne zna. Sastaćemo se sa čelnicima kluba i doneti odluku u martu. Bufon je srećan u Torinu, ima 42 godine, ali je potpuno spreman i zdrav", rekao je Martina za Tutosport.

Ponude dobija i dalje, ali je Juventus uvek opcija broj jedan, dodaje Martina.

"Kada Juventus pozove, onda je to najbolja opcija", navodi on.

Bufon se letos vratio u Juventus posle samo jedne godine u Pari Sen Žermenu i ove sezone je rezervna opcija Vojćehu Šćešnom.

Bufon ima najviše nastupa u istoriji Juventusa u Seriji A (479), a ukupno je drugi iza Alesandra Del Pijera, a osvojio je čak devet Skudeta.

Ipak, i dalje mu je neostvarena velika želja da osvoji trofej Lige šampiona, od kojeg je bio tri puta na korak zbog poraza u finalima od Milana, Barselone i Real Madrida.