Rad - Crvena zvezda 2:2 - 5. maj 2021.
ALO/Marko Metlaš
Rad - Crvena zvezda 2:2 - 5. maj 2021.

ALO/Marko Metlaš

Rad - Crvena zvezda 2:2 - 5. maj 2021., Foto: ALO/Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde su osvojili šampionsku titulu ove takmičarske godine i imaće priliku da se okite duplom krunom, a brzonogi Filipo Falko ističe da želi pobede u svim narednim mečevima, kako bi se sezona završila na pravi način.

- Sigurno je da ćemo pobedama u prvenstvu spremniji dočekati predstojeće finale Kupa Srbije. Što se tiče perioda adaptacije u timu, brzo sam se uklopio u ekipu Dejana Stankovića. Sviđa mi se pobednički mentalitet koji gaji Zvezda, pogotovo zato što volim da trijumfujem u svakom meču. Iskreno, prija mi crveno-beli dres i stvarno uživam u klubu – rekao je italijanski krilni napadač Crvene zvezde.

Osvrnuo se Falko na svoju trenutnu formu, a činjenica je da krilni napadač pruža sve bolje partije na terenu, što potvrđuje podatak da „Mesi iz Salenta“ u proseku postiže pogodak na svakih 90 minuta.

Rad - Crvena zvezda 2:2 - 5. maj 2021.

ALO/Marko Metlaš

Rad - Crvena zvezda 2:2 - 5. maj 2021., Foto: ALO/Marko Metlaš

- Kako vreme odmiče, sve bolje se osećam, ali i pružam kvalitetnije partije na terenu. Kao što sam već napomenuo, odgovara mi napadački stil fudbala kakav gaji šef stručnog štaba Dejan Stanković. Takođe, smatram da je naš tim vrlo kvalitetan i da u našem sastavu ima dosta odličnih fudbalera. Kada je takva situacija, lako je da se uklopite u ekipu, kao i da se naviknete na visoke ciljeve iz kojih proizilaze odlični rezultati koje beleži Crvena zvezda.

Najavio je fudbaler iz Italije da će iskoristiti predstojeći period kao neku vrstu uigravanja za ono što nas čeka sledeće sezone.

- Već smo matematički obezbedili titulu šampiona Srbije i sada imamo taj luksuz da možemo da razmišljamo o sledećoj sezoni i da se uigravamo za ono što nas čeka već od jula. Tada počinju kvalifikacije za Ligu šampiona, a mi želimo da ih što spremniji dočekamo - zaključio je Falko.