Barselona fudbaleri
EPA-EFE/Alejandro Garcia
Barselona fudbaleri

EPA-EFE/Alejandro Garcia

Barselona fudbaleri, Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Kriza ozbiljno drma Barselonu i na terenu i van njega, ali čini se da će klub ipak uspeti da se stabilizuje, pre svega finansijski. Čelnici Barselone su saopštili da je postignut dogovor sa predstavnicima igrača, među kojima je i Leo Mesi, i trenerskog osoblja o smanjenju plata i odlaganju bonusa zbog finansijskog uticaja pandemije koronavirusa.

Klub je naveo da očekuje uštedu od oko 172 miliona evra - 122 miliona kroz smanjenje osnovnih iznosa u ugovorima i dodatnih 50 miliona evra odlaganjem bonusa na tri godine. Kako se dodaje, ovaj dogovor u narednim danima treba da potpiše grupa igrača i trenera na koje se odnosi. Španski mediji tvrde da je ključnu ulogu odigrao Leo Mesi koji je pokazao dobru volju prema klubu, što se odmah stavilo u kontekst da će na kraju ipak ostati u klubu uprkos basnoslovnim ponudama iz PSŽ i Mančester Sitija.

- Ako bude ratifikovan, sporazum će predstavljati prekretnicu od velike važnosti u preusmeravanju trenutne ekonomske situacije - navodi se u saopštenju katalonskog kluba.

PROČITAJTE JOŠ: