Siniša Mihajlović (Bolonja)
EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI
Siniša Mihajlović (Bolonja)

EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Siniša Mihajlović (Bolonja), Foto: EPA-EFE/GIORGIO BENVENUTI

Trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović ocenio je danas da će Žozeu Murinju biti teško u Romi, ali da je njegov povratak dobar za italijanski fudbal.

- Srećan sam jer je njegov povratak dobar za italijanski fudbal. On ima harizmu i ličnost, ali posao u Romi je izazovan. Videćemo šta će se dogoditi. Njemu će biti potreban tim. Veliki igrači prave trenere velikima. Roma zaslužuje pohvalu, pošto ovo niko nije očekivao", rekao je Mihajlović -preneli su italijanski mediji.

Murinjo je 19. aprila dobio otkaz u Totenhemu, a u utorak je potpisao trogodišnji ugovor sa Romom.

- Uveren sam da će Murinjo postići dobre rezultate, možda će se čak i boriti za titulu, ali trebalo bi da bude u stanju da se dobro nosi sa okolinom. Biće mu teško - ocenio je srpski trener.

Murinjo je već radio u Italiji, od 2008. do 2010. godine u Interu, sa kojim je osvojio dve titule u Seriji A, Ligu šampiona, Kup Italije i Super kup Italije.

Žoze Murinjo

AP/Owen Humphreys

Žoze Murinjo, Foto: AP/Owen Humphreys

Bolonja će u subotu igrati na gostovanju protiv Udinezea, u utakmici 35. kola Serije A.

- Pokušaćemo da osvojimo što više bodova u poslednje četiri utakmice u sezoni. Želimo da probamo neke igrače, da vidimo da li možemo da računamo na njih sledeće sezone. Neko će možda da debituje, vodeći računa o rezultatu. Ekipa ima svoj identitet, nikada nismo pobedili Udineze otkako sam ja trener i želim to da promenim - naveo je on.

- Pre nekoliko godina sam mogao da postanem trener Udinezea i to bi mi se i dopalo, oni su veliki klub - dodao je Mihajlović.

Fudbaler Bolonje Rodrigo Palasio postigao je het-trik protiv Fjorentine prošlog vikenda i postao najstariji fudbaler Serije A kome je to uspelo.

- On će odlučiti šta će da radi. Kako igra, ne izgleda kao 39-godišnjak. Međutim, on ima 39 godina i videćemo šta želi. Želeo bih da ostane, ali on odlučuje. Godine nisu bitne, važno je da li je fudbaler dobar ili ne - rekao je Mihajlović.