Milan - Crvena zvezda
EPA
Milan - Crvena zvezda

EPA

Milan - Crvena zvezda, Foto: EPA

Šteta, baš šteta. Imala je Zvezda neverovatnu šansu da slomi moćni Milan i plasira se u osminu finala, ali je sreća bila na strani "rosonera". Italijani nisu prikazali igru koja ih je krasila tokom većeg dela sezone, igru s kojom su došli do vrha Serije A i konačno najavili borbu za Skudeto.

Da li je Zvezda zaslužila prolaz dalje?

 

Crveno-beli su još jednom pokazali da su ravnopravan rival, pokazali su da igra u Beogradu pre sedam dana nije bila slučajnost već realna slika stanja. Čak i povrede, suspenzije dvojice standarnih defanzivaca... ništa od toga nije sputalo šampiona Srbije da ponovo pokaže zube "rosonerima" i ponovo ostane neporažen, ali jedan gol je nedostajao do potpune senzacije.

Meč na "San Siru" bio je kao "jaje jajetu" onom iz Beograda. Ponovo je Milan prvi došao do gola i to ponovo iz penala. Tragičar je ovoga puta bio Marko Gobeljić koji je rukom zaustavio loptu koja je već krenula put tribina italijanskog stadiona. Sudija Mansano pogledao je VAR i pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je Kesi u 8. minutu.

Tada kreće potpuna ofanziva Zvezde. Nekoliko odličnih šansi, a onda i gol El fardu Bena koji je poništen zbog igranja rukom Radovana Pankova. To je bila samo najava onoga što će se desiti u 24. minutu. Tada ništa nije moglo da zaustavi istog igrača da krene sa slavljem. Sjajno se momak sa Komorskih ostrva oslobodio čuvara i poslao loptu iza leđa Donarumi.

Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat. Međutim, daleko da je to bilo sve od uzbuđenja. Upravo je u drugom poluvremenu nastala prava drama. Milan je propustio najveću šansu preko Rebića, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu zajedno sa prvom zvezdom "rosonera" Zlatanom Ibrahimovićem. Čak ni reprezentativac Švedske nije pomogao Milanu da postigne gol iz igre crveno-belima posle 120 minuta igre.

Zvezda je bila ta koja će tugovati narednih nekoliko dana. Glavni "krivac" za to je Marko Gobeljić koji je prvo u 68. minutu promašio prazan gol nakon odbitka i odbranjenog udarca koji je uputio Seku Sanogo. Već 60 sekundi kasnije potvrdio je epitet tragičara utakmice jer je zaradio drugi žuti karton faulom bez mnogo rezona na polovini Milana.

Milan - Crvena zvezda

Tanjug/AP

Milan - Crvena zvezda, Foto: Tanjug/AP

Utisak je da se Zvezda pokazala sjajno u ovom dvomeču, ostaće žal za prolaskom protiv favorizovanog rivala, ali sigurno da ovako nešto može samo da ohrabri navijače, fudbalere, a naročito Dejana Stankovića koji je na delu video lavovsku borbu svojih pulena.

Crveno-beli se sada okreću obavezama u domaćem šampionatu gde ih u nedelju očekuje duel sa Proleterom na "Marakani". Sa druge strane, Milan će u petak na žrebu saznati rivala u osmini finala.

MILAN - CRVENA ZVEZDA 1:1 (1:1)

Kesi u 8. minutu (penal) za Milan - Ben u 24. minutu za Zvezdu

Crveni karton: Gobeljić u 69. minutu

Stadion: San Siro (Milan), Sudija: Hesus Nil Mansano (Španija)

MILAN: Donaruma - Kalabrija (od 66. Ernandez), Tomori, Romanjoli, Dalot - Meite, Kesi - Kastiljeho (od 66. Salemakers), Krunić (od 46. Rebić), Čalhanoglu - Leao (od 46. Ibrahimović).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek - Gajić, Sanogo , Kanga (od 69. Katai), Srnić (od 46. Petrović) - Ben (od 69. Falko), Ivanić (od 84. Nikolić) - Falćineli (od 72. Pavkov).

KRAJ!

90. minut - Još tri minuta nadoknade.

84. minut - Poslednja promena u Zvezdi. Veljko Nikolić menja Ivanića.

82. minut - Kakva šansa za Zvezdu! Katai je ostao sam, ali je odabrao da šutira umesto da doda i promašio iz izgledne prilike.

74. minut - Salemakers je pogodio gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

72. minut - Još jedna izmena kod crveno-belih, Falćineli prepušta mesto Pavkovu.

70. minut - Dve promene u redovima Zvezde. Falko na terenu umesto Bena, a Katai menja Kangu.

69. minut - Najgori dan u karijeri Marka Gobeljića. Napravljen penal, promašen zicer i onda drugi žuti karton za isključenje. Zvezda sa 10 igrača do kraja.

68. minut - KAKVA ŠANSA ZA ZVEZDU! Donaruma je izvadio loptu iz gola nakon udarca Sanoga, a onda Gobeljić promašuje praznu mrežu! Velika šteta!

67. minut - Ibrahimović preti iz slobodnog udarca, ali pravo u naručje Borjana.

66. minut - Još dve promene u Milanu. Kalabrija prepušta mesto Ernandezu, dok je Salamakers na terenu zamenio Kastiljeha.

64. minut - Preti Kanga ponovo sa distance, ali opet lopta ide pored gola.

63. minut - Žuti karton za Ibrahimovića. Pokušao je da izblokira ispucavanja Borjana i dobio javnu opomenu.

61. minut - Uuuuuh! Bilo je baš blizu! Ivanić je odlično prošao i uputio udarac, ali je uspela da reaguje odbrana gostiju i nekako izblokira šut! 

53. minut - Imala je sreće sada Zvezda, Ibrahimović je glavom spustio loptu do Rebića, a Hrvat promašuje ceo gol sa nekih pet metara.

53. minut - Prvi pokušaj Ibrahimovića, ali lopta ide pravo u ruke Borjanu.

48. minut - Kanga ponovo preti sa distance, sada lopta ide levo od gola koji brani Donaruma.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Pioli je odlučio da u igri uvede Zlatana Ibrahimovića kome su ovo prvi minuti u ovom dvomeču, on je na terenu umesto Leaa. Pored toga Rebić menja Krunića, dok je u Zvezdi Petrović zamenio Srnića.

POLUVREME!

Milan - Crvena zvezda

EPA

Milan - Crvena zvezda, Foto: EPA

45+1. minut - Čalhanoglu preti iz slobodnog udarca, ali lopta ide preko gola.

45. minut - Žuti karton za Srnića nakon faula na ivici kaznenog prostora.

45. minut - Još minut nadoknade u prvom delu!

43. minut - Kangaaa! Bilo je baš blizu! Šut Gabonca sa nekih 30 metara prolazi tik pored desne stative gola Donarume.

38. minut - Veliki šansa za Milan! Dalot je bio u prilici, ali sjajna odbrana Borjana!

24. minut - GOOOOOOOOOL! BEEEEN! SADA NI VAR NE MOŽE NIŠTA! Naplatila je Zvezda dominaciju terenom!

23. minut - Đanluiđi Donaruma već odugovlači vreme! Sudija Mansano ga opominje da će mu sledeći put pokazati karton!

22. minut - Prečka! Ben pogađa okvir gola iz slobodnog udarca! Šteta!

20. minut - KOLIKO SADA ZVEZDA NIJE IMALA SREĆE! Ben je postigao gol za 1:1, ali je pre toga Pankov rukom spustio loptu do ofanzivca gostiju! Šteta, šteta, šteta!

16. minut - Šansa za Zvezdu, Gajić je proigrao Bena, a ofanzivac crveno-belih šutira preko gola.

14. minut - Prva ozbiljnija šansa za goste iz Beograda. Srnić je proigrao Falćinelija, ali reaguje Romanjoli.

11. minut - Još jednom je bilo opasno pred golom Zvezde, Leao se našao u prilici, ali Degenek u poslednjem trenutku reaguje.

8. minut - GOOOL! Kesi siguran sa bele tačke! Nije dobro počelo po Zvezdu!

7. minut - PENAL ZA MILAN! Gobeljić se u bloku poslužio rukama i sudija Mansano posle asistencije VAR-a pokazuje na belu tačku. Dobio je bek Zvezde i žuti karton.

5. minut - Umalo da Pankov ponovo postigne autogol protiv Milana. Loša intervencija mogla je vrlo neprijatno da iznenadi Borjana, ali ne svu sreću samo korner.

21.00 - Utakmica je upravo počela!

20.42 - Pred meč dve ekipe, legendarni Portugalac Luis Figo poželeo je sreću Zvezdi.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk)

20.30 - Što se tiče klupe za rezervne igrače, Stanković na raspolaganju ima sledeće fudbalere: Popović, Ćopić, Petrović, Nikolić, Falko, Katai, Gavrić, Vukanović, Pavkov, Krstović.

20.16 - Pred sam početak meča ne možemo, a da se još jednom ne podsetimo da je ovo šesti duel Zvezde i Milana u istoriji. Čuveni dvoboji iz 1988. i 2006. godine nisu doneli nijedan trijumf srpskom timu. Utakmice u čuvenom duelu pre 31 godinu doneli su dva remija (1:1), ali i prolaz Italijana nakon penala. Pre 15 godina Zvezda je doživela dva poraza, prvo u Italiji sa 0:1, a onda i u Beogradu (1:2). Naravno, poslednji meč odigran je pre sedam dana u Beogradu i završen je 2:2.

19.42 - Što se tiče postave Milana, Stefano Pioli je odlučio da malo promeša karte u odnosu na prvi meč. Hakan Čalhanoglu dobio je šansu ispred Tonalija, Dalot menja strelca gola u Beogradu Tea Ernandeza, dok je u špicu mladi Leao:

Donaruma - Kalabrija, Tomori, Romanjoli, Dalot - Meite, Kesi - Kastiljeho, Krunić, Čalhanoglu - Leao

19.35 - Dejan Stanković je usled problema sa povredama i kartonima odlučio da na mesto štopera postavi Sekua Sanoga. Pored njega iznenađenje u startnih 11 je i Slavoljub Srnić:

Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek - Gajić, Sanogo, Kanga, Srnić - Ben, Ivanić - Falčineli

19.30 - Fudbaleri Crvene zvezde krenuli su iz hotela na "San Siro".

19.05 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope između Milana i Crvene zvezde. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja sa "San Sira".

Komentari (1)

Aca

25.02.2021 23:00

Bravooo momci svaka cast...Bili smo bolji...