Milan Pavkov
EPA
Milan Pavkov

EPA

Milan Pavkov, Foto: EPA

"Sad ili nikad". Izgleda da se tom parolom vode na "Marakani" ovog leta kada je u pitanju prodaja ljubimca "delija". Milan Pavkov (27) do kraja prelaznog roka gotovo izvesno neće više biti igrač Crvene zvezde. Sjajni napadač prirastao je za srce navijačima kluba iz Ljutice Bogdana, bio autor nekih od nezaboravih golova, ali se rastanak približio.

Da li Zvezda treba da proda Pavkova?

 

Kako "Alo!" saznaje, za Pavkova postoji interesovanje velikog broja kluba kako iz Evrope, tako i iz Azije. Trenutno su najuporniji Rusi i Turci, koji bi što pre da reše pitanje napadača. Crveno-beli neće praviti problem momku iz Begeča, ali će za njegovu slobodu očekivati pristojnu ponudu. Već neko vreme najavljuje se dolazak Aleksandra Prijovića, pa je jasno da bi se tako napravila velika gužva u špicu crveno-belih. Upravo zbog toga su u Ljutice Bogdana spremni da prodaju jednog od centarfora.

Pavkov je ove sezone igrao odlično. Uglavnom je dobijao šansu sa klupe i znao je da je iskoristi. Na terenu je proveo 1.000 minuta (11 celih utakmica) i za to vreme bio vrlo produktivan sa 10 golova i dve asistencije. Pamtiće se pogodak Milanu za 2:2 u Beogradu u prvom meču šesnaestine finala Lige Evrope.

Milan Pavkov

EPA

Milan Pavkov, Foto: EPA

Povremeni reprezentativac Srbije ima ugovor sa šampionom Srbije do leta 2023. godine. Na "Marakanu" je stigao 2017. godine nakon čega je proveo 12 meseci na pozajmici u Radničkom iz Niša, postao najbolji strelac lige i vratio se u Beograd. Golovi Liverpulu u Ligi šampiona, kao i pogodak Partizanu, zauvek će biti upamćeni kod "zvezdaša".