Milan Makarić
Alo, Marko Metlaš
Milan Makarić

Alo, Marko Metlaš

Milan Makarić, Foto: Alo, Marko Metlaš

Najbolji strelac Superlige Srbije, a nije iz Crvene zvezde i Partizana. Možda zvuči nemoguće, ali u suprotno je sve zaljubljenike u domaći fudbal uverio napadač Radnika iz Surdulice Milan Makarić (25). Momak koji je zaslužan što se ekipa Slavoljuba Đorđevića nalazi u gornjem delu tabele privukao je veliku pažnju evropskih, pa i svetskih klubova, a kako i ne bi.

Makarić je na 19 utakmica ove sezone čak 12 puta pogađao protivničku mrežu što ga je osim na prvo mesto liste strelaca, svrstalo među 11 najbolji igrača u Srbiji tokom 2020. godine. Pored toga, izvesno je da će se nekadašnji napadač Vojvodine naći na spisku reprezentacije za mečeve protiv Sjedinjenih Američkih Država i Dominikanske republike. Rođeni Novosađanin u razgovoru za "Alo!" govorio je upravo o velikim uspesima, otkrio kakve veze film "Montevideo, Bog te video" ima sa njim, koji gol mu je najdraži...

Za početak da se osvrnemo na polusezonu u Superligi, kako bi je ti sumirao?

- Mislim da smo odigrali odličnu polusezonu, počeli smo prvenstvo ubedljivom pobedom protiv Voždovca. Posle toga smo imali seriju lošijih rezultata, ali uspeli smo da se konsolidujemo i dolaskom trenera Slavoljuba Đorđevića napravimo prijatno iznenađenje i završimo na devetoj poziciji, samo nekoliko bodova od mesta koje vodi u Evropu. Ako ovako nastavimo, ko zna...

Milan Makarić

Alo, Marko Metlaš

Milan Makarić, Foto: Alo, Marko Metlaš

Nema sumnje da igraš sezonu života, 12 golova, prvo mesto na listi strelaca Superlige, a izabran si i u tim godine, kakav je osećaj biti na vrhu?

- Sigurno da mi prija i osećaj je sjajan, naporan rad i posvećenost su se isplatili, kako kroz golove tako i kroz fenomenalne igre ekipe ove polusezone, ceo tim je zaslužan za moj uspeh, ništa ne bi bilo moguće bez njih.

Uskoro će reprezentacija Srbije sačinjena od igrača iz Superlige krenuti na turneju, da li očekuješ poziv?

- Poziv u reprezentaciju bi sigurno bila velika nagrada za mene jer mislim da svako ko se bavi sportom mašta da jednog dana obuče dres i zaigra u nacionalnom timu svoje zemlje.

Milan Makarić

Privatna arhiva

Milan Makarić, Foto: Privatna arhiva

Da li je bilo poziva iz Zvezde ili Partizana, crno-beli su ove zime u potrazi za napadačem?

- Prioritet je odlazak preko granice. Bilo je poziva, da, baš sa raznih strana, ali ostavio sam klubu da se bavi tim stvarima, imam potpuno poverenje u njih. 

Pogađao si i protiv Crvene zvezde i Partizana, da li su ti golovi protiv "večitih" najdraži ili imaš neki koji je draži?

- Dragi su mi golovi protiv Zvezde i Partizana, ali najdraži pogodak mi je ove sezone protiv Mladost Lučana iz slobodnog udarca.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Milan Makarić (@makaric_9)

Imaš li neki hobi, kako provodiš slobodno vreme?

- Generalno nemam neki određeni hobi, slobodno vreme volim da provodim u sklopu porodice i sa prijateljima.

Film "Montevideo, Bog te video" je jako poseban za tebe?

- Tako je. U filmu se može čuti jedna jako posebna replika, koja je postala moj životni moto, kada Milutin Ivković Milutinac objašnjava Moši Marjanoviću zašto igra fudbal. "Ja sam sebi zadao malo teži zadatak, a to je da budem dobar čovek. Fudbal igram da ne zaboravim kakav sam ustvari". To je moj moto i to me vodi kroz život.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Milan Makarić (@makaric_9)

Godina iza nas donela je velike probleme čitavom svetu, kako si se ti nosio sa koronom, čini se da ti nije mnogo smetala pandemija?

- Teška godina je iza nas. Pandemija na mene lično nije ostavila nikakve posledice i verujem da će joj uskoro doći kraj i da će ljudi moći opuštenije da žive i funkcionišu.

Da li si poželeo nešto posebno u 2021. godini?

- Generalno poželeo bih svima zdravlje, to je ono najbitnije od svega. Pored toga puno ljubavi, sreće i uspeha u životu. Sve ostalo će samo po sebi doći.

PROČITAJTE JOŠ: