NASTAVLJA SE OTIMAČINA! Nemci ukrali igrača Srbiji, a sada se okomili i na Hrvata!

Nekadašnji mladi hrvatski fudbalski reprezentativac Borna Sosa dobio je nemačko državljanstvo i dozvolu da nastupa za tu reprezentaciju, prenose nemački mediji.

Borna Sosa
Borna Sosa, Foto: EPA

Nemački “Skaj“ preneo je da je Sosa dobio državljanstvo jer mu je majka rođena u Berlinu, dok “Bild“ prenosi da ga selektor Nemačke Joakim Lev već ima u planovima za predstojece Evropsko prvenstvo.

Sosa, 23-godišnji levi bek, čija je vrednost procenjena na 12 miliona evra ove sezone odigrao je za Štutgart 25 mečeva i upisao 10 asistencija.

U Nemačku je došao iz zagrebačkog Dinama pre tri godine za šest miliona evra.

Za hrvatsku mladu reprezentaciju odigrao je 19 utakmica, ali nijednu za seniorsku, te po pravilima FIFA, može da zaigra za drugu A reprezentaciju.

Selektor Hrvatske Zlato Dalić je u izjavi za sajt Saveza prokomentarisao situaciju oko Sose.

- Borna Sosa je na našem radaru, redovno pratimo njegove nastupe u klubu i on je sigurno na širem spisku kandidata za A reprezentaciju. Povrh toga, bio je aktivan član mladih hrvatskih reprezentacija sa kojima je postizao uspehe, što je najbolji put do A reprezentacije. Naravno, svaki igrač ima pravo da odluči za koju zemlju želi da igra - rekao je Dalić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti