Savo Milošević i Dejan Stanković
twitter/Miroslav Brckalo
Savo Milošević i Dejan Stanković

twitter/Miroslav Brckalo

Savo Milošević i Dejan Stanković, Foto: twitter/Miroslav Brckalo

Pomalo očekivano, dočekali smo vest da Vladan Milojević neće predvoditi Crvenu zvezdu u prolećnom delu sezone, a totalno neočekivano je stigla informacija da Dejan Stanković preuzima kormilo! Šta to znači za srpski fudbal?

Dve legende srpskog fudbala i dvojica fudbalera od trojice koji su zabeležila najviše nastupa u dresu Srbije, jedan naspram drugog će pokušati da osvoje prvu titulu kao treneri! (Milošević je osvojio Kup Srbije sa Partizanom prošle godine).

Istorija između njih dvojice je duga, zajedno su igrali na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a zajedno su dočekali da kao Srbija i Crna Gora zaigraju na Mundijalu 2006. godine na kom se nismo proslavili. Posle tog takmičenja, Savo Milošević je ustupio kapitensku traku Dejanu Stankoviću, koji je vodio Srbiju do Svetskog prvenstva u J.Africi 2010. godine!

Da stvar bude još zanimljivija, upravo je Dejan Stanković oborio rekord koji je tada držao Savo Milošević (trenutni rekorded Branislav Ivanović sa 105 nastupa!)! Naime, Stanković je bio na putu 2011. godine da obori rekord po broju nastupa svog prijatelja Save, a on je tada za "Mondo" izjavio:

"U oktobru 2008. godine, pred početak kvalifikacija za SP protiv Litvanije u Beogradu, iz ruku predsednika Karadžića dobio sam Dijamantsku loptu priznanje koje FSS dodeljuje onima koji su odigrali 75 i više utakmica za reprezentaciju). Pitali su me posle meča, da li je sledeći cilj da preteknem mog brata Savu, koji je odigrao 102 meča...Ne, rekao sam, zaista ne razmišljam o tome, ne jurim rekorde. Moj cilj tada je bio plasman sa reprezentacijom na SP. Ali, od sudbine ne može da se pobegne, a svakome, naravno i meni, mora da se dogodi činjenica da sam toliko puta obukao najdraži dres".

Ni Savo nije imao ništa protiv da upravo Deki obori njegov rekord:

"Kad sam se opraštao od dresa reprezentacije, a i dosta puta posle toga, govorio sam da bi mi bilo drago ako bi moj rekord po broju nastupa u nacionalnom timu oborio Dejan Stanković. Svi znamo kakav je fudbaler, kakvu je karijeru napravio. Zbog toga što je reč o sjajnom čoveku, igraču, što je toliko toga dao igrajući za reprezentaciju, on zaslužuje da i na taj način uđe u istoriju srpskog fudbala."

Sada počinje nova priča u njihovom prijateljstvu! Ovog puta rivali a ne saigrači! Stanković na Zvezdinoj, a Milošević na Partizanovoj klupi, svakako nas očekuje spektakl, a samo jedan može da izađe kao pobednik!