Ni Mesi, ni Ronaldo - nagrada za najboljeg otišla u njegove ruke!
alo.rs
FIFA
FIFA, Foto: EPA

Nagradu za najboljeg fudbalera u 2020. godini po izboru FIFA dobio je napadač minhenskog Bajerna Robert Levandovski.

U konkurenciji za najboljeg fudbalera sveta bili su još Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi, ali je Poljak zasluženo osvojio nagradu.

Na ceremoniji FIFA u Cirihu održanoj putem video konferencije dodeljene su nagrade najboljima u godini na izmaku, a priznenje koje privlači najviše pažnje, namenjeno najboljem fudbaleru sveta.

Sa Bajernom je osvojio Bundesligu, DFB-Pokal, Superkup Nemačke, Ligu šampiona i Superkup Evrope, dakle bukvalno sve što je mogao.

Nagrada ove godine dodatno dobija na značaju, s obzirom na to da je "Frans fudbal" odlučio da zbog pandemije korona virusa ne dodeljuje Zlatnu loptu.

Za najboljeg trenera, drugi put uzastopno, proglašen je menadžer Liverpula Jirgen Klop, najbolji golman je Manuel Nojer iz Bajerna, dok je nagradu "Ferenc Puškaš" za gol sezone dobio napadač Totenhema Hjon-min Son.

Najbolji tim FIFPro godine čine: Alison Beker, Trent Aleksander-Arnold, Serhio Ramos, Van Dajk Alfonso Dejvis, Kevin de Brujne, Tijago Alkantara, Džošua Kimih, Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo, Robert Levandovski.

Za najbolju fudbalerku proglašena je Lusi Bronz iz Mančester Sitija.

PROČITAJTE JOŠ: