Milan Borjan (Crvena zvezda)
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Milan Borjan (Crvena zvezda)

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Milan Borjan (Crvena zvezda), Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Remizirali su fudbaleri Crvene zvezde u revanš utakmici 1/16 finala Lige Evrope sa Milanom (1:1), ali je zbog više datih golova u gostima dalje prošao italijanski predstavnik (2:2).

Igrači Milana Zvezdinog kapitena Milana Borjana nisu savladali igre:

- Nije lep osećaj, ali kao što sam rekao, ponosan sam na momke. Pokazali smo da smo veliki klub i da možemo da igramo protiv takvih ekipa. Mi smo u obe utakmice poslednjih dvadesetak minuta igrali sa igračem manje. Pokazali smo karakter, energiju i želju, pokazali smo da smo veliki i krivo mi je što nismo uspeli da postignemo drugi pogodak. Sada treba da se koncentrišemo na prvenstvo i kup, i osvojimo duplu krunu koja se čeka mnogo godina.

Kapiten je naglasio odličnu igru i evidentan napredak crveno-belih.

- Iz godine u godinu podižemo lestvicu. Ovi momci znaju za koji klub igraju i čiji grb nose. Daju svoj maksimum, ostavljaju srce na terenu. Pre pet godina nismo bili nigde, a sada smo igrali sa Milanom u egalu. Treba da nastavimo ovako i da dižemo Zvezdu što više, a da sledeće godine izborimo ponovo Ligu šampiona. Svima nam je bilo krivo jer smo bili na korak do prolaska. To je fudbal, lopta je okrugla. Moramo da budemo pozitivni. Ponosni smo jedni na druge. Ali ne smemo da stanemo. Moramo da radimo i da nastavimo da se poboljšavamo. Zvezda je nebrojeno puta pokazala u prethodne četiri godine da može da igra sa velikanima. Mi treba da nastavimo da verujemo, da se borimo jedni za druge i pobede će doći.

Čuvar mreže podvukao je da ne treba kriviti Marka Gobeljića zbog crvenog kartona:

- Malo nam je i sreća falila u ovoj utakmici. Odigrali smo fenomenalno. Naterali smo Milan da se brani na "San Siru" sa igračem više. Mislim da nije u redu da se napada Gobeljić. Mi smo svi jedna ekipa i držimo se zajedno. I najboljima se dešava da promaše i smatram da su mediji bili preoštri. On ima veliko srce. Stvarno gine za Zvezdu i igrao je uprkos povredi. Milan je nama dao tri gola, dva iz penala, a jedan autogol. Nisu oni uopšte imali veliki broj šansi. Mi smo odigrali fenomenalno kao ekipa, timski. Branili smo se zajedno i napadali zajedno, što pokazuje koliko smo napredovali. Ostaje žal što nismo prošli dalje, ali smo pokazali kako se bori za grb Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ: