Aleksandar Dragović (Bajer Leverkuzen)
AP/Petr David Josek
Aleksandar Dragović (Bajer Leverkuzen)

AP/Petr David Josek

Aleksandar Dragović (Bajer Leverkuzen), Foto: AP/Petr David Josek

Sledi velika rekonstrukcija odbrane crveno-belih u zimskom prelaznom roku. Čekala se prodaja Degeneka, razmišljalo se o šansi koje treba da se pruži Strahinji Erakoviću, a ukazala se prilika za angažovanjem Aleksandra Dragovića, bivšeg reprezentativca Austrije. Srbin iz Beča sa velikim internacionalnim iskustvom bio je u kontaktu sa ljudima iz Crvene zvezde.

Posle sezone sa minornom minutažom Bajer iz Leverkuzena je želeo da sa platnog spiska skine snažnog štopera rođenog 1991. godine. Svesni su u redovima Farmaceuta da neće moći da vrate uloženo u Dragovića, posebno ne u koronu periodu, kada su u brojnim klubovima mere štednje. Trabzon je bio dugo favorit za transfer Aleksandra Dragovića, turski klub je želeo da otkupi njegov ugovor, ali bivši član Austrije iz Beča, Bazela, Dinama iz Kijeva i Lestera nije želeo da ide u Tursku. 

Iako niko ne spori Dragovićeve kvalitete, na Marakani su procenili da bi njegov transfer predstavljao veliki, veliki luskuz. Nije se znalo tokom leta da li će Crvena zvezda igrati u nekoj od grupnih faza evropskih takmičenja, i da li će uspeti da izdejstvuje pristojne novce od izlaznih transfera. A još jedan igrač sa velikom platom bio bi udarac za klupsku kasu.

Crvena zvezda je jednu priliku propustila, ali će novi pokušaj imati u decembru. Trener Farmaceuta Peter Boš ne računa ozbiljno na Aleksandra Dragovića. Ove sezone počeo je samo dva meča u okviru Liga Evrope protiv Slavije iz Praga i Ber Ševe.

U Bundesligi ima minimalnu minutažu, skupio je svega 59 minuta. Jasno je da će se rastati sa klubom koji ga je leta 2016. godine kupio od Dinama iz Kijeva za 20 miliona evra. Praktično, Dragoviću je ostalo još šest meseci ugovora, što ga stavlja u odličnu poziciju.

PROČITAJTE JOŠ: