Stefan Šapić (Čukarički)
FK Čukarički
Stefan Šapić (Čukarički)

FK Čukarički

Stefan Šapić (Čukarički), Foto: FK Čukarički

Čukarički se prilično namučio ne bi li došao do vredne pobede u Bačkoj Palanci. Kao i u prethodnoj utakmici, strelci su bili Veljko Birmančević i Stefan Šapić.

Za razliku od tog susreta sa Čajetincima na Banovom brdu (2:0), belo-crni su jurili zaostatak od jednog gola, s obzirom da je OFK Bačka povela u 53. minutu.

- Imali smo terensku inicijativu bukvalno od prvog minuta, ali je zaista protivnik fenomenalno stajao na terenu, pre svega defanzivno. Nismo mogli baš lako da ih probijemo, ali opet, imali smo prilika. Nismo ih iskoristili, početkom drugog poluvremena, iz prvog ozbiljnijeg napada domaćina primili smo gol. Naravno da je bilo daleko teže posle toga – kazao je zamenik kapitena Stefan Šapić.

Ali, pogotkom Veljka Birmnačevića u 73. minutu Čukarički je izjednačio, a pet minuta pre kraja Stefan Šapić je doneo preokret (2:1).

- Raduje me da smo pre svega kao ekipa uspeli da se izdignemo. Uz sve pohvale domaćinu na borbenosti, smatram da smo zaista zaslužili da pobedimo, bili smo dominantni tokom čitavog susreta. Još jednom se pokazalo da nema lakih protivnika u Super ligi, pogotovo na gostujućem terenu. Zbog toga naša četiri vezana trijumfa na strani dodatno dobijaju na značaju.

Kako Vam zvuči rečenica da je Stefan Šapić, štoper Čukaričkog, nastavio golgetersku seriju?

- Pa, eto, pogodio sam dva puta uzastopno, protiv Zlatibora i Bačke. Bitno je da dajemo golove, da pobeđujemo i da osvajamo bodove. Što se tiče gola u Bačkoj Palanci, akcija je krenula od našeg golmana Petrovića, potom sam ja izneo loptu, prosledio je Miladinu Stevanoviću, koji je razmenio nekoliko pasova sa Čolovićem i potom idealno centrirao, kad sam se već ubacio u protivnički šesnaesterac, na meni je bilo samo da pogodim mrežu, a nije bilo teško iz te situacije – kazao je Šapić, koji je ove sezone tri puta bio strelac.

Vremena za odmor gotovo da nije bilo, već u sredu na Banovo brdo će stići ekipa Metalca (14 časova).

- Iskreno, imam osećaj kao da sam juče došao iz Bačke Palanke. Ali, navikli smo se na ovaj ritam, ovo je već drugo vanredno kolo u nastavku sezone. Nema tu prevelike filozifije, zaboravlja se ono što je bilo u prethodnom mčeu. Siguran sam da neće biti lako ni protiv Metalca. Igraju vrlo dobro, u naletu su, očekujem pre svega otvorenu i zanimljivu utakmicu. U Gornjem Milanovcu smo odigrali zaista dobro, stvorili smo sijaset šansi, jurili pobedu do poslednjeg minuta, ali vratili se sa bodom. Znamo kvalitete rivala, ali treba da gledamo sebe i da budemo skoncentrisani od prvog minuta, da probamo što pre da postignemo pogodak – istakao je Šapić.

U zgusnutom kalendaru, već u nedelju od 19.15 Čukarički će gostovati lideru na tabeli Crvenoj zvezdi.

- Zaista ne razmišljamo o toj, već samo o utakmici protiv Metalca. Jednostavno je, u oba meča pobeda vredi tri boda, a prva naredna je protiv tima iz Gornjeg Milanovca. Na nama je da pobeđujemo, da osvajamo bodove i idemo ka svom cilju, a to je plasman u kvalifikacije za Ligu Konfederacija. Kad se završi utakmica sa Metalcem, okrenućemo se duelu protiv Zvezde – zaključio je Šapić, koji je u prethodnih 79 superligaških mečeva svog kluba odigrao čak 78!

PROČITAJTE JOŠ: