Florentino Perez
EPA/Fernando Alvarado
Florentino Perez

EPA/Fernando Alvarado

Florentino Perez, Foto: EPA/Fernando Alvarado

Nije ni bilo dileme, jer nije ni imao protivkandidata - Florentino Perez je dobio novi četvorogodišnji mandat na klupi Reala. Španski biznismen tako nastavlja realizaciju megalomanskog plana za još snažniji Real

Nedugo po isteku roka za prijem zvaničnih kandidatura za klupske izbore obelodanjeno je da će španski biznismen biti predsednik "kraljevskog kluba" i naredne četiri godine pošto ni ovog puta nije imao opoziciju iako se prethodnih sedmica najavljivalo da će je ipak biti. Na kraju ipak niko nije podneo zvaničnu kandidaturu u predviđenom roku, zbog čega je u noći između ponedeljka i utorka potvrđen novi mandat čoveka koji je postavio Real na stub najvećeg kluba planete.

Perez je, logično, jedini uspeo da obezbedi potreban novac za kandidaturu u iznosu od 15 odsto klupskog budžeta. Madridski dnevnik Marka tvrdi da je u pitanju suma od 92.500.000 evra, As pak piše da je suma daleko veća i iznosi 125.000.000 evra, što je ekvivalent onoga što je Đoan Laporta morao da unese u klupsku kasu kako bi se zvanično potvrdile njegove namere da se nađe na izborima. Suma od približno 100.000.000 evra će se iskoristiti u slučaju da Real Madrid bude poslovao u minusu, a kao jedna od tri glavne stavke u novom Perezovom mandatu biće da klub bude ekonomski stabilan čak i u najtežim vremenima za ljudstvo u novijoj istoriji.

Najtrofejniji evropski klub je tokom ovih 13 meseci korona pandemije pretrpeo teške finansijske udarce koji su ipak ublaženi odgovornom politikom štednje. Zbog toga su gubici u protekloj godini iznosili "samo" 70.000.000 evra što i nije toliko strašno gledajući kako je konkurencija širom evropskog kontinenta prošla. Fudbalska sekcija Reala se odlučila da u vreme najveće krize ne troši ni cent za dovođenje novih igrača vodeći se razmišljanjem da ne bi bilo pravedno da se od igrača i stručnog štaba traže smanjenja plate, a onda novac troši za velike poslove.  Madridski listovi smatraju da će i pomenuti minus biti nadoknađen u slučaju da ekipa prihvati novo privremeno smanjenje primanja od oko deset odsto, baš kao što je to učinjeno pre bezmalo godinu dana.