Piksi
FSS
Piksi

FSS

Piksi, Foto: FSS

Prvi mini-ciklus kvalifikacija za Mondijal je okončan uspešno za "orlove", ostala su još tri, odnosno još pet utakmica. Izabranici Dragan Stojkovića će naredni meč u kvalifikacijama odigrati 4. septembra u Beogradu protiv Luksemburga, a pre toga će formu brusiti na tri meča protiv selekcija iz Azije. 

 

U junu, dok se brojne evropske reprezentacije budu spremale za kontinentalni šampionat, Srbija će otputovati na azijsku turneju. Prema ranijem planu i programu, "orlovi" će 3. juna odleteti na Daleki istok, gde će ih čekati prijateljski mečevi protiv Japana i Južne Koreje, a kompletan program mini-turneje i datumi odigravanja mečeva biće poznati do kraja aprila. Biće to odlične provere za "orlove" jer su Japan i Južna Koreja odlične reprezentacije, redovni učesnici Mondijala. S obzirom na to da su u pitanju FIFA termini za reprezentacije, trebalo bi da Stojković ima sve igrače na okupu, mada nije isključeno i da tad odmori nekoliko nosilaca igre i pruži šansu mlađima, koji će biti okosnica tima u kvalifikacijama za EURO 2024.

Pre meča protiv Luksemburga, Srbija će 1. septembra igrati protiv Katara kao gost, ali će meč biti odigran u Evropi, verovatno u Mađarskoj. Imajući u vidu da je naša kvalifikaciona grupa sa pet reprezentacija, onda je Katar, kao domaćin Mondijala, ubačen tu da igra da bi održavao formu do Svetskog prvenstva.