KO BI OVO OČEKIVAO? Predsednik Juventusa izneo šokantne detalje o raspadu Superlige

Evrospki velikani nisu uspeli da sprovedu u delo ideju o privatnom takmičenju zatvorenog tipa.

Juventus
Juventus, Foto: EPA/AlessandroDiMarco

Nastavlja se polemika oko raspada Evropske Superlige, a nove detalje izneo je i predsednik Juventusa Andrea Anjeli, potpredsednik i jedan od glavnih ideologa Superlige. Italijan je komentarisao ekspresni kolaps bombastično najavljenog projekta.

- Da su Englezi ostali dosledni, to bi ugrozilo Premijer ligu i britanska vlada bi to shvatila kao napad na Bregzit i političku strategiju.

Iako su je skoro svi napustili, Anjeli je i dalje strastveni zagovornik Superlige:

- Projekat je predivan. U poslednja 24 sata telefon ne prestaje da mi zvoni. Ne mogu vam ni nabrojati koliko klubova me zvalo i pitalo šta trebaju da naprave kako bi igrali u Superligi.

Anjeli je objasnio i zašto je ceo projekat Superlige pripreman u najvećoj tajnosti. 

- Da tražite dopuštenje drugih za ovakve projekte, nikada ih ne biste realizovali. Takođe, nemoguće ih je sprovesti, a da usput ne izdate neko prijateljstvo. Međutim, odnosi među ljudima se menjaju na bolje i na gore. Uveren sam da ćemo i nakon svega razgovarati. Što se tiče toga da sam neviđena zmija, predsednik UEFA bi morao da zna kako fudbalska industrija nije poznata po tome da u njoj vladaju iskrenost, poverenje i pouzdanost. Upravo suprotno - zaključio je Anjeli. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Povezane vesti