Proleter - Partizan
Alo: Marko Metlaš
Proleter - Partizan

Alo: Marko Metlaš

Proleter - Partizan, Foto: Alo: Marko Metlaš

Nije bilo ubedljivo, ali nije bilo ni previše teško Partizanu da dođe do 28. pobede u sezoni. Nakon poraza od Crvene zvezde u derbiju crno-beli su se brzo vratili na pobednički kolosek, savladali Radnički iz Niša, Mačvu, a sada i Proleter.

"Parni valjak" nije imao imperativ pobede kao domaćin, ali Proleter nije pokazao dovoljno želje pa će u preostalih četiri kola voditi grčevitu borbu za opstanak u Superligi. Pobedama Metalca, Radničkog i Napretka, Novosađani su došli na svega bod iznad opasne zone.

Teško je bilo očekivati da će preko potrebne bodove izvući protiv vicešampiona Srbije. Popodne u "srpskoj Atini" prošlo je u znaku Markovića - Svetozara i Lazara. Štoper Olimpijakosa na pozajmici u crno-belom taboru pogodio u 18. minutu posle centaršuta Miloša Jojića.

Proleter - Partizan

Alo: Marko Metlaš

Proleter - Partizan, Foto: Alo: Marko Metlaš

Većih uzbuđenja nije bilo, a čini se da Stanojevića nisu oduševili mladi fudbaleri crno-belih koji su dobili šansu od prvog minuta. Kada su u 58. minutu iskusniji igrači ušli u igru tada su i gosti zaigrali dosta opasnije. Vredi pomenuti i povratak Makija Banjaka u startnu postavu.

Drugi od dvojice Markovića, Lazar, pogodio je u 76. minutu nakon sjajne asistencije Natha koji mu je petom ostavio loptu, a ofanzivni vezista pogodio mrežu domaćina. Ipak, radost je kratko trajala jer je svega 180 sekundi kasnije Svetozar Marković ponovo poslao loptu u mrežu, ali sopstvenu nakon šuta Mirosavljeva.

Međutim, to je bilo sve od domaćina, a potvrda pobeda stigla je u 91. minutu kada je Asano sjajno probio po desnoj strani, ostavio Natha da pošalje loptu u praznu mrežu, ali je Izraelac odlučio da pogodak pokloni Jojiću.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Golove pogledajte u nastavku teksta.

PROLETER - PARTIZAN 1:3 (0:1)

S. Marković (autogol) - S. Marković u 18. minutu, L. Marković u 76. minutu, Jojić u 91. minutu

Stadion: Karađorđe, Sudija: Milan Mitić

PROLETER: Vasiljević – Milošević, Marjanović, Ilić, Kovačević – Pejić (od 65. Tomović), Joković – Knežević, Živojinović (od 85. Vesić), Kojić – Ivanović (od 46. Mirosavljev).

PARTIZAN: Popović – Miljković, S.Marković, Banjak, Urošević – Šćekić, Jojić – F.Stevanović (od 58. Asano), Pavlović (od 58. Natho), Jović (od 58. L.Marković) – Štullić (od 58. Holender).

KRAJ!

91. minut - GOOOOL! Sjajan solo prodor Asana koji dodaje Nathu koji umesto da ubaci loptu u praznu mrežu "poklanja" pogodak Jojiću! Lepa akcija crno-belih za overu trijumfa!

90. minut - Još tri minuta nadoknade u Novom Sadu!

85. minut - Treća promena kod domaćih, Vesić menja Živojinovića.

79. minut - GOOOOL! Proleter ekspresno smanjuje zaostatak! Mirosavljev je šutirao iz teške pozicije, a lopta se od Svetozara Markovića odbija u mrežu!

76. minut - GOOOOL! Natho petom ostavlja loptu Lazaru Markoviću koji pogađa! Čini se da je Partizan potvrdio pobedu u Novom Sadu!

68. minut - Kakav pokušaj Asana! Probao je Japanac iz prve nakon centaršuta, ali je Vasiljević uspeo da mu zaustavi šut.

65. minut - Druga promena kod domaćih, Tomović menja Pejića.

58. minut - Četiri promene u redovima gostiju. Na teren ulaze iskusniji igrači. Holender menja Štulića, Lazar Marković u igri umesto Nemanje Jovića, Lazar Pavlović prepušta mesto Bibrasu Nathu, a Filipa Stevanovića menja Takuma Asano.

48. minut - Živojinović je bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac završio malo iznad prečke gola koji brani Popović.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! Prva promena na meču u redovima domaćina. Ivanović ide van igre, a menja ga Mirosavljev.

POLUVREME!

45. minut - Ilić je bio u šansi, ali je njegov šut prošao pored gola. Domaći nešto konkretniji kako se bliži kraj prvog poluvremena.

30. minut - Malo je nedostajalo da Banjak sada postigne autogol. Lopta je prošla pored desne stative golmana Popovića.

20. minut - Štoperi Partizana glume centarfore na ovom meču. Sada je Maki Banjak bio blizu pogotka. Pretio je glavom posle kornera, ali lopta ide pored gola.

18. minut - GOOOOL! Nije uspeo iz prvog, ali iz drugog pokušaja jeste. Svetozar Marković pogađa mrežu Proletera nakon asistencije Jojića iz slobodnog udarca.

10. minut - Prvi ozbiljniji pokušaj na meču, nakon centaršuta Jojića pretio je Svetozar Marković, ali na pravom mestu Vasiljević.

16.55 - Utakmica je upravo počela!

16.46 - Što se tiče međusobnih duela Partizan ne zna za neuspeh protiv Proletera. Iz dosadašnjih devet susreta uvek su izlazili kao pobednici, a poslednji susret u prvom delu sezoni završen je pobedom 1:0.

16.32 - Što se tiče klupe ze rezervne igrače zanimljivo je da će šansu u taboru Partizana čekati mladi Milovanović koji nedavno potpisao novi ugovor sa crno-belima.

Klupa Proletera: Dragićević, Jovanović, Bacanović, Mirosavljev, Vesić, Leandro, Golubović, Bašanović, Janković, Gluščević, Tomović.

Klupa Partizana: Gočmanac, Živković, Ostojić, Smiljanić, Natho, L. Marković, Čolić, Terzić, Asano, Holender, Milovanović.

16.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen meču 34. kola Superlige Srbije između Proletera i Partizana. Uz alo.rs pratite uživo dešavanja iz Novog Sada.