Kristijano Ronaldo
AP/FabioRossi
Kristijano Ronaldo

AP/FabioRossi

Kristijano Ronaldo, Foto: AP/FabioRossi

Trener Juventusa Andrea Pirlo je priznao da je ovaj remi veliki korak unazad u ambicijama Stare dame, ali kaže kako je ekipa usred prilagođavanja na neke nove igrače i taktiku.

- U prva dva kola igrali smo protiv dve različite ekipe, tako da mi je jasno bilo da će naš pristup morati da bude drugačiji u odnosu na onaj protiv Sampdorije - rekao je Pirlo nakon utakmice u Rimu pa kritično dodao:

- Ovo je korak unazad. Nije bilo dobro, neke stvari nisu valjale, ali nismo imali priliku da igramo prijateljske utakmice pre sezone kako bismo testirali nove stvari. Na kraju smo uzeli bod sa deset igrača, a u ekipi imamo igrače poput Artura koji nisu igrali šest meseci.

- Srećan sam što ga imamo jer on ne postiže samo golove. Kada smo ostali sa igračem manje trčao je više, trudio se i pomogao je da se zakrpe rupe i bio od velike pomoći saigračima.

Juventus - Roma

EPA/Federico Proiretti

Juventus - Roma, Foto: EPA/Federico Proiretti

Njegove reči uprkos izgubljena dva boda najbolje govore koliko je srećan što je na klupi Stare dame Andrea Pirlo umesto njemu omraženog Mauricija Sarija.

- Tek smo na početku prvenstva, novi je trener, ali ekipa je aktivna i odlično nam ide. Pred Juventusom je sjajna budućnost, iako će Serija A ove sezone biti jača nego ranije i biće nam teže doći do titule - izjavio je Portugalac pa je pohvalio novog trenera torinske ekipe, Pirla:

- Još je rano bilo šta govoriti, ali napokon radimo sa osmehom.

Naravno, italijanski mediji odmah su ove Ronaldove reči povezali sa Portugalčevim odnosom sa Sarijem, sa kojim nije bio u dobrim odnosima od dolaska u klub.

U novembru prošle godine, Sari je u dve utakmice zaredom zamenio Ronalda, što mu Portugalac nije oprostio. Juventus je osvojio prvenstvo, ali je podbacio u svom ostalim takmičenjima i jasno je bilo da Sari mora da ode. Posebno zbog odnosa sa Ronaldom.

PROČITAJTE JOŠ: