FK Liverpul, Mohamed Salah
EPA
FK Liverpul, Mohamed Salah

EPA

FK Liverpul, Mohamed Salah, Foto: EPA

Već mesecima traju spekulacije oko odlaska Mohameda Salaha iz Liverpula. Deluje da se samo čeka kraj sezone kako bi se transfer u neki drugi klub zaista desio. Kako su "Redsi" jako blizu da ostanu bez Lige šampiona naredne sezone, tako se otvara mogućnost mnogim zvezdama ekipe da sreću potraže na drugom mestu.

Prvi u redu jeste i najbolji igrač tima sa "Enfilda". Međutim, iako se najavljivalo da bi Egipćanin mogao da pojača Real Madrid, Barselonu ili Pari Sen Žermen, iz Nemačke stižu bombastične vesti. Novinar uglednog "Bilda" Kristijan Falk javlja da je Salah na listi želja Tomasa Tuhela u Čelsiju!

"Plavci" su sa nemačkim stručnjakom "procvetali", ušli u finale FA Kupa, Lige šampiona i vratili se u borbu za četvrto mesto na tabeli. Ipak, veliko je pitanje da li bi Salah voleo da se vrati u klub koji ga je praktično oterao. 

Egipćanin je 2014. godine kao veliki talenat stigao na "Stamford Bridž" iz Bazela za 16.000.000 evra, ali se nije naigrao. Igrao je na pozajmicama u Fiorentini i Romi koja ga je 2016. godine otkupila, a 12 meseci kasnije prodala Liverpulu za 42.000.000 evropskih novčanica. "Redsi" se sada nadaju ogromnoj zaradi.