Španski velikan na prodaju, novi vlasnik spreman da odmah uloži preko 400 miliona evra
alo.rs
Uroš Račić (Valensija) i Lionel Mesi (Barselona)
Uroš Račić (Valensija) i Lionel Mesi (Barselona), Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Španski meidji bruje, uveliko se priprema teren za promenu vlasničke strukture u Valensiji. Poslednjih sedam godina klubom upravlja Peter Lim, kontroverzni biznismen iz Singapura, koji je zbog samoubilačkih poteza na stalnom udaru navijača "slepih miševa", a mediji tvrde da će ga na poziciji vlasnika naslediti Tunku Ismail Sultan Ibrahim, princ iz Malezije.

Prestolonaslednik Johora – jedne od 13 malezijskih država – izrazio je spremnost da uloži ogroman novac u Valensiju i prekine višegodišnju agoniju kluba, koja se najbolje videla u poslednja dva prelazna roka, kad su Mestalju napustili najbolji igrači, a dovedena su samo trojica igrača, i to - na pozajmicu. Zaokret bi mogao da usledi sa Sultanom Ibrahimom, a prema navodima medija celokupan posao koštao bi oko 408.000.000 evra.

- Moj motiv nije novac, već stvaranje istorije i slave. Nisam nov u fudbalu. Osnovao sam klub JDTFC, od kandidata za ispadanje doveo ga do statusa prvaka države. Osvojio sam 16 titula za osam godina. Najveći smo klub Južne Azije i jedna od najvećih azijskih - rekao je prestolonaslednik, koji ima samo 38 godina.

Španski mediji naglašavaju da je Piter Lim spreman za transakciju, između ostalog i zbog toga što je u prijateljskim odnosima sa Tunkom Ismailom Sultanom Ibrahimom. Ima i do toga što je pokvario sve što je mogao, unazadio klub, ostavio ga bez Evrope... 

- Želim da proširim imperiju, raširim krila, idem u susret novim izazovima. Nisam čovek koji će da menja tradiciju ili klupski grb. Ovde sam zbog slave, uspeha i istorije. Valensiji je potreban neko ko poznaje fudbal, gladan uspeha, zagrišen, ko razume koliko je Valensija velika. Prvi korak je da u Valensiju vratimo fudbalske ljude - zaključio je Ibrahim.

PROČITAJTE JOŠ: