fudbalerke Srbije
FSS/Petar Đorđević/Story
fudbalerke Srbije

FSS/Petar Đorđević/Story

fudbalerke Srbije, Foto: FSS/Petar Đorđević/Story

Voljom žreba u Nionu, ženska fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi H sa Nemačkom, Portugalom, Izraelom, Turskom i Bugarskom.

- Pred nama je veliki izazov. Nemačka je jedna od reprezentacija koja svojim kvalitetom već dugo godina dominira u fudbalu, tako da su sa pravom veliki favoriti u našoj grupi, ali se mi nećemo predati i daćemo sve od sebe da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Izdvojila bih i selekciju Portugala, koja iz godine u godinu podiže nivo igre i ima puno kvalitetnih igračicama u svojim redovima. Svakako, u kvalifikacijama se ne sme potceniti nijedan protivnik, svaka utakmica je od velike važnosti i nema unapred upisanih bodova - izjavila je Damjanović za sajt FSS-a.

Iako imamo dosta mladih devojaka u našoj reprezentaciji, mislim da smo dosta iskusnije izašle iz prošlih kvalifikacija i na poslednjih poslednjih par utakmica smo pokazale da posedujemo ogroman talenat i kvalitet, kaže Damjanović.

Nevena Damjanović je kapitenka Sportinga i u kontinuitetu pruža fantastične partije u lisabonskom klubu.

- U Sportingu nastupam već treću godinu zaredom i u mom timu jedanaest devojaka nastupa za reprezentaciju Portugala, a sa dosta drugih devojaka iz njihove reprezentacije sam se susretala na ligaškim utakmicama. Svakako će biti jako interesantan duel protiv njih, zato što imamo sličan stil igre - zaključila je Damjanović.

Fudbalerke Srbije

FSS

Fudbalerke Srbije, Foto: FSS

Dina Blagojević ne krije zadovoljstvo posle održanog žreba.

- Moram da priznam da sam zadovoljna današnjim žrebom. Grupa nije nimalo laka, ali smo svesne svojih kvaliteta i znamo koliko možemo. Susrećemo se se sa jednom od najboljih reprezentacija na svetu. Nemačka je uspela dva puta da osvoji Svetsko prvenstvo, a čak osam puta da bude šampion Evrope, tako da su su definitvno favoriti u grupi, ali duele sa njima sa nestrpljenjem iščekujemo kako bismo pokazale šta umemo - ističe Blagojević.

Kako kaže, između Portugala i Srbije vodiće se direktna borba za drugo mesto u grupi i baraž.

- Do sada nismo imali prilike da igramo protiv njih, ali znamo koliko mogu da budu nezgodni. Naša ekipa je dosta sazrela u poslednjih godinu dana, kako fudbalski tako i mentalno. Pripremamo se korak po korak. Svaka utakmica je bitna i može da bude krucijalna za plasman na Mundijal.

Dina je nedavno potpisala dvogodišnji ugovor sa Bajerom iz Leverkuzena i napravila još jedan veliki korak u svojoj karijeri.

- Uzbuđena sam zbog činjenice da ću od naredne sezone nastupati za Bajer Leverkuzen. Mislim da je to korak u pravom smeru za moju karijeru. Radujem se i ponovnom igranju rame uz rame sa Milenom Nikolić. Nas dve se jako dobro poznajemo i verujem da ćemo uživati igrajući zajedno. Leverkuzen je ove sezone pokazao pravu fudbalsku lepotu i umeće, a ja se nadam da će naredne biti još bolje - istakla je Blagojević.