Dejan Stanković (Crvena zvezda)
FK Crvena zvezda
Dejan Stanković (Crvena zvezda)

FK Crvena zvezda

Dejan Stanković (Crvena zvezda), Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde će sutra od 18.55 dočekati Vojvodinu u okviru 34. kola Super lige.

Šef stručnog štaba Dejan Stanković izneo je očekivanja pred meč u kojem će njegovi izabranici imati priliku da matematički obezbede titulu.

- Cele godine vredno radimo, trudimo se da izgledamo što bolje iz utakmice u utakmicu. Približio nam se jedan lep dan, jedna dobra prava utakmica, derbi kola u Superligi, meč u kojem možeš da ispišeš istoriju. Mi ćemo sve uraditi da sutra pobedimo, obradujemo naše navijače i upišemo se u istoriju kluba, na tome radimo i zbog toga smo ovde – istakao je Stanković.

Govorio je i o ekipi Vojvodine koju vodi nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde Nenad Lalatović.

- Očekujem jak otpor. Vojvodina je po mom mišljenju izvanredna ekipa sa Lalatovićem na čelu, koji je pokazao u svakom klubu u kom je bio trener da pravi razliku, radi sa ogromnom energijom, ne posustaje i nikada se ne predaje. Dosta ga volim i poštujem, odrasli smo zajedno u Crvenoj zvezdi, tako da Lalatovićeve ekipe znaju kako stoje na terenu i šta žele. Očekujem jednu pravu takmičarsku utakmicu u kojoj moramo biti pravi.

Osvrnuo se Stanković i na činjenicu da će eventualnom pobedom crveno-beli matematički obezbediti četvrtu uzastopnu titulu.

- Pod pritiskom smo cele godine, da li ćemo sutra biti pod većim ili manjim pritiskom ne znam. Zvezda kao klub zahteva da se dokazuješ iz utakmice u utakmicu, moraš da pobeđuješ i budeš najbolji. Mi ka tome težimo i to je jedan prirodan put, kao što je i sutrašnja utakmica prirodan put ove generacije.

Pomenuo je Strahinju Erakovića, kako ide njegov oporavak.

- Strahinja se oporavlja izvanredeno, ide sve po planu i programu. Na sutrašnjem meču neću moći da računam na Kataija, ostali će svi biti na raspolaganju. Znam već ko će igrati, naši navijači će to sutra videti, tako da nemam dilemu.

Još jednom se Stanković osvrnuo na moguće obaranje brojnih rekorda.

- Svaku konferenciju dobijam ista pitanja o rekordima, to je prirodan put, ispisuje se istorija, ako se u narednim utakmicama obore rekordi oberučke ćemo ih prihvatiti. Međutim nama rekordi nisu na prvom mestu, primarni ciljevi su dobra igra, titula, osvajanje kupa, ulazak u grupnu fazu evropskog takmičanja, ako uz to dođu i rekordi rado ćemo ih prihvatiti – zaključio je šef stručnog štaba Dejan Stanković.