Dejan Stanković (Crvena zvezda)
FK Crvena zvezda
Dejan Stanković (Crvena zvezda)

FK Crvena zvezda

Dejan Stanković (Crvena zvezda), Foto: FK Crvena zvezda

Šef stručnog štaba Zvezde Dejan Stanković izneo je očekivanja pred utakmicu 25. kola Super lige protiv TSC-a, koju će crveno-beli odigrati na gostujućem terenu sutra od 16:05.

Istakao je da će njegovi igrači imati ozbiljan zadatak, ali i da su spremni da se nadigravaju sa timom iz Bačke Topole:

- Sklop svega može da donese prevagu protiv TSC-a, pre svega dobre pripreme, igre, ali i dobra hemija među igračima, kao i mentalitet. Posle dve evropske utakmice sa Milanom odigrali smo fenomenalan meč u prvenstvu, pogotovo prvo poluvreme na visokom nivou u visokom ritm i sa mnogo šansi. Taj mentalitet ne treba da menjamo.

Govorio je Stanković i o nekadašnjem saigraču iz reprezentacije, a trenutnom treneru TSC-a Mladenu Krstajiću.

- Krstajić je fenomenalan čovek, imali smo dobru saradnju dok smo igrali u reprezentaciji zajedno, dosta se družili, voleli da zapevamo zajedno, da budemo u istom društvu i na terenu smo davali sve jedan za drugog, tako da o njemu imam visoko mišljenje kao čoveku. Kao trener je napravio jednu lepu hemiju u reprezentaciji, međutim kao što je poznato kod nas se rezultati očekuju odmah, tako da mislim da nas očekuje jedan lep duel sa TSC-om. Siguran sam da ih je odlično pripremio, radi se o ekipi koja još uvek nije primila gol, igraju dosta čvrsto, nema sumnje da nas očekuje jedan pravi mini derbi.

Dejan je istakao da crveno-bele očekuje još jedno teško gostovanje, posle tri utakmice odigrane na strani.

- Ne bih da potcenjujem Radnički i Novi Pazar niti da umanjujem naše pobede. Bila su to dva teška gostovanja, pre svega mislim na ekipe protiv kojih smo igrali, a zatim i na klimatske uslove, jedan nestvarno mekan teren, drugi kao mermer u Nišu. TSC je kompaktna ekipa, koja zna šta radi, dosta dobro se brani i ima ofanzivne tranzicije pogotovo sa našim bivšim igračem Jugom Stanojevim, koji je fenomenalan i dosta brz, tako da ćemo imati o čemu da vodimo računa.

Šef stručnog štaba nije krio da očekuje čvrstu igru TSC-a, ali i da će ekipa biti spremna da odgovori na svaku zamisao protivničkog tima.

- Očekujem da će i TSC igrati dosta čvrsto kao što je to bio slučaj i sa ekipa protiv kojih smo igrali u prethodnom periodu. Čvrst blok, defanzivna igra u svakom smislu te reči, a ko god bude želeo da se nadigrava mi ćemo biti spremni.

Još jednom je podsetio na cilj koji je postavljen pred početak sezone.

- Nije nam cilj da postignemo preko sto golova u prvenstvu, nego da osvojimo titulu.

Gust raspored očekuje tim u narednom periodu, a Stanković ističe da je svaka sledeća utakmica najbitnija i najteža.

- U ovom momentu je meč protiv TSC-a najteži i na način na koji se mi spremamo. Isti pristup smo imali i u Novom Pazaru, kao i u Subotici i Nišu, takav ćemo pristup imati i protiv TSC-a.

Osvrnuo se još jednom na utakmice protiv Milana i istakao da je taj dvomeč arhiviran.

- Već sam rekao da su za mene moji igrači pobednici i uvek ću ih gledati kao pobednike. Što se tiče Milana on je arhiviran, izvučene su dobre stvari, naravno one loše nećemo smeti da ponavljamo u budućnosti – poručio je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

PROČITAJTE JOŠ: